Terug

ReumaNederland

Reuma genezen. Het moet én het kan, daar gelooft ReumaNederland in. In Nederland hebben ruim twee miljoen mensen een vorm van reuma, van wie de meesten artrose hebben. Zoveel mensen die dagelijks leven met pijn, stijfheid en vermoeidheid en niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland investeert in levensveranderend onderzoek. Als speler van Nederlandse Loterij steun je 18 goede doelen, waaronder ReumaNederland.

Wat is reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Het afweersysteem van het lichaam is dan ontregeld, waardoor je chronische ontstekingen krijgt. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. Klachten zijn vaak goed te behandelen. Maar reuma zelf is nog niet te genezen.

Mensen met reuma willen voluit kunnen leven, net als andere mensen. Voor al die mensen staat ReumaNederland klaar. ReumaNederland doorbreekt taboes, komt op voor patiënten en strijdt voor hun belangen. Als voorvechter van een leven zonder de rem van reuma.

3D printer

Donateurs bedankt!

ReumaNederland is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van giften, donaties en nalatenschappen. Daarmee kan ReumaNederland wetenschappelijk onderzoek naar medicatie en behandelmethoden financieren. Zoals start-ups met baanbrekende ideeën en zorgen voor betrouwbare patiënteninformatie.

Welke betekent reuma hebben voor...

Elisha

Elisha

De gemene rem van reuma

“Toen ik 2 jaar was, stopte ik ineens met lopen. Mijn ouders moesten mij weer dragen. Na de eerste medicijnen kon ik weer lopen, maar ik was wel veel moe en ik had vaak pijn. Nog steeds. Dat andere kinderen dat niet hebben, ontdekte ik pas toen ik naar school ging. Word ik uitgenodigd voor een partijtje, kan ik wéér niet meedoen.”

Sabine

"Een chronische ziekte krijg je niet alleen"

"Niet iedereen begreep me. Ik zag er toch goed uit? Reuma is een verborgen ziekte, je ziet het niet aan de buitenkant. Maar ik had het dus wel, deze chronische ziekte die mijn leven en dat van mijn man en drie kinderen gigantisch op de kop zette.”

Jill: “Ik zou zo graag weer ergens naar uitkijken in plaats van telkens dingen wegstrepen”

1,5 miljoen Nederlanders leven dagelijks met de pijn van artrose. Pijn in hun lijf. En pijn omdat ze voelen dat ze tekortschieten. Als ouder, collega, vriend(in), buur. Help artrose te verslaan en strijd mee tegen artrose.

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid beweging en welzijn. ReumaNederland is een van die goede doelen. Bekijk hier welke andere goede doelen we steunen dankzij jouw deelname.

Bekijk de goede doelen