Nadine Visser
Terug

De Atletiekunie

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van atletiek.
Van jong tot oud.
Op de baan of op de tribune.
Als hardloper of als atleet.
Voor de prestaties of voor de ontspanning.
Dat is het doel van de Atletiekunie.

Atletiek

Verantwoord in beweging

De Atletiekunie brengt mensen verantwoord in beweging. Want als de mens in beweging is, komt dat iedereen ten goede. Met 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar is de Atletiekunie één van de grootste sportbonden van Nederland. Ze zetten zich in voor de kwaliteit, ontwikkeling en organisatie van atletiek voor alle leeftijden zowel op recreatief, wedstrijd- en topniveau.

WK atletiek

Van 19 t/m 27 augustus 2023 vonden de WK atletiek plaats in het Nationale Athletics Centre in Boedapest. TeamNL reisde met 41 atleten af naar de Hongaarse hoofdstad.

Zo traint atlete Lieke Klaver

Lieke Klaver wil ieder jaar beter worden en nieuwe stappen zetten. Dit doet ze door diep te gaan tijdens de training. Maar wel met een belangrijke les in het achterhoofd: blij zijn is prioriteit nummer één! In deze video zie je hoe een een atletiektraining eruitziet.

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij ontvangt de Atletiekunie dit jaar €923.970. "De bijdrage wordt gebruikt voor het verder versterken van onze clubs en onze sport."

Sporten

Breedtesport

De leukste trainingen en wedstrijden, georganiseerd door voldoende kwalitatieve trainers en vrijwilligers, in een veilige en comfortabele omgeving. Hier zijn sterke atletiekclubs voor nodig. De Atletiekunie biedt hierin ondersteuning op het gebied van kennisontwikkeling van vrijwilligers. Ze zijn een kenniscentrum op alles rondom accommodaties, zoals aanleg, renovatie en duurzaamheid.

Sport

Sporters met een beperking

Atletiek gaat over het verbeteren van je eigen prestaties. Met de diversiteit van lopen, springen en werpen is er altijd een onderdeel dat bij jou en jouw talenten past. Ook in de para-atletiek! Op bijna alle clubs is er een divers aanbod voor mensen met een beperking. Met een blade, met een wheeler, als frame runner of zittend werpen: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Talentontwikkeling

De beste sporters en grootste talenten de best mogelijke coaches en faciliteiten bieden: dan doen we nu en in de toekomst mee op het mondiale speelveld. TeamNL-centrum Papendal is onze trainingslocatie die we als centrale plek in onze topsport- en talentprogramma’s hebben. Daarbij ontwikkelen we bijvoorbeeld de beste coaches verder op met onze opleiding ‘topcoach’.

nadine visser ambassadrice Nederlandse Loterij

10 vragen aan Nadine Visser

Nadine Visser is een Nederlandse atlete en ambassadeur van Nederlandse Loterij. Op de horden en de meerkamp veroverde zij bij de junioren diverse nationale titels. Bij de senioren heeft zij inmiddels tien nationale titels aan haar erelijst toegevoegd, waarvan acht op hordelopen en is zij sinds 2018 houdster van de Nederlandse records op de 60 m en 100 m horden.

1. Welke sport tijdens gymnastiek op school vond je vroeger niet leuk om te doen?
Atletiek, omdat de andere kinderen dat stom vonden schaamde ik me een beetje dat ik het goed kon.

2. Welke sporter was of is jouw grote voorbeeld?
Jessica Ennis was mijn voorbeeld, omdat zij een hele goede en sympathieke zevenkampster was en horden ook haar beste onderdeel was.

3. Naar welke sport kijk je (naast atletiek) graag?
(Beach)volleybal vind ik mooi om te zien.

4. Indoor of outdoor?
Outdoor. Ik ben misschien meer een indoorloopster, maar ik hou van buiten trainen en de (uitdagende) 100m horden.

5. Spring je weleens over een tuinhekje?
Ik probeer zulk soort dingen zo min mogelijk te doen, want een horde geeft mee als je die raakt, maar bij een tuinhek lig je gestrekt ;).

6. Wat is je favoriete (sport)voeding?
Ik geniet erg van mijn gezonde maar lekkere ontbijtje elke ochtend: kwark met havermout, amandelen, dadels en honing.

7. Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Lekker ergens koffie drinken, uit eten of een serie kijken met mijn vriend op de bank.

8. Hoeveel uren train je per week?
Vind ik moeilijk om precies te zeggen, maar tussen de 15-20 uur.

9. Wat is je favoriete netflix serie?
The sinner.

10. Luister je liever naar een goede podcast in de auto of Spotify?
Spotify, ik hou van muziek :).

Spelers bedankt!

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij kan de Atletiekunie haar sport en alle activiteiten daarbinnen betaalbaar organiseren. Of het nu het laag houden van de contributie is, investeren in belangrijke bouwstenen of het onder de kostprijs organiseren van evenementen – dankzij de Nederlandse Loterij kunnen we deze keuzes maken.

Meer over jouw bijdrage aan sport & goede doelen