Nationale Sportweek
Terug

De Comeback

De Nationale Sportweek 2023 was een mooie aftrap voor onze campagne samen met TeamNL: de Comeback. Hiermee wilde Nederlandse Loterij iedereen enthousiasmeren hun comeback in hun oude geliefde sport weer te maken. Leeftijd is slechts een getal als het aankomt op het aangaan van sportieve uitdagingen.

Sportclinics

Om een beetje te helpen bood Nederlandse Loterij sportclinics aan: zeilen, baanwielrennen, atletiek, schaatsen en handbal. Van 15 september t/m 15 oktober 2023 kon je kans maken op een clinic voor 5 personen samen met een TeamNL sporter.

Interview: De Comeback van Laurens ten Dam

"Ik neem mezelf niet te serieus. Maar ik wil daar wel gewoon het beste uit mezelf halen."

In 2019 stopte Laurens ten Dam als profwielrenner. Hij is ooit begonnen met fietsen vanwege het avontuur, het beste uit zichzelf halen en mooie plekken zien. Dat is hij na zijn carrière blijven doen met een groep om zich heen. Op 8 oktober 2023 maakte Laurens zijn comeback op het WK Gravel in Veneto (Italië). Hij eindigde uiteindelijk als 25e en werd daarmee de tweede Nederlander. Wat staat er voor volgend jaar op de planning?

Interview: De Comeback van Bart Deurloo

"Ik ben nu fysiek misschien minder sterk, maar mentaal ben ik wel veel sterker geworden."

Van trainer naar actief turner. Bart Deurloo heeft zijn turnpensioen onderbroken. Samen met het team wil hij het gezamenlijke doel verwezenlijken: olympische kwalificatie voor Parijs 2024. Eind september 2023 maakte hij zijn comeback op de WK turnen in Antwerpen. De Oranjeploeg eindigde uiteindelijk als elfde in de eindstand van het landenklassement. Hiermee kwalificeerden zij zich voor de Olympische Spelen in Parijs.

Social kanalen Nederlandse Loterij

Houd onze kanalen in de gaten voor meer comebacks en winacties.

Facebook   Facebook
Instagram   Instagram
X   Twitter/X