Fonds Gehandicaptensport
Terug

Fonds Gehandicaptensport

Sport is belangrijk. Voor jong, oud, met en zonder beperking. Het verandert je leven op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed je grenzen te verleggen. Het brengt je verder. Iedere dag weer een stukje. Een ontwikkeling die zich ver buiten de sportvelden laat gelden.

Wat doet Fonds Gehandicaptensport?

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te sporten. Dat doen zij onder andere met Uniek Sporten; een platform waar mensen met een beperking onder andere terecht kunnen voor sportaanbod, advies en de uitleen en aanschaf van sporthulpmiddelen.

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij ontvangt Fonds Gehandicaptensport dit jaar weer een mooi geldbedrag. "De bijdrage gebruiken we voor het opzetten van nieuw beweegaanbod voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, maar ook voor het ontwikkelen van opleidingen."

Er is een sport voor iedereen

Fonds Gehandicaptensport gelooft dat er voor iedereen een sport of sportieve activiteit is. En door inclusieve (sport)activiteiten onder de aandacht te brengen, informeren en inspireren zij mensen iets nieuws te ontdekken. Sport verandert namelijk je leven. Juist daarom is het van belang dat sport toegankelijk is voor iedereen. En met name voor hen die sport het hardst nodig hebben, want bij mensen met een beperking zorgt het voor echte vooruitgang in het leven. FGS zorgt dat het kan. Dat de randvoorwaarden aanwezig zijn. 

Fonds Gehandicaptensport

Gelijkwaardige sportparticipatie

Fonds Gehandicaptensport staat voor een gelijkwaardige sportparticipatie in Nederland. De overtuiging is dat in 2030 zo’n 60% van de 1,7 miljoen mensen met een matige tot zware beperking deelneemt aan sporten of bewegen. Nu is de sportparticipatie gemiddeld 34%. 

Het uniek sporten platform

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een beperking hebt, daarom is er Uniek Sporten; hét sportplatform van Nederland waar je alles vindt over sporten en bewegen met een beperking.

Sporters met een beperking kunnen bij Uniek Sporten onder andere terecht voor informatie over alle mogelijke sporten en waar je die kunt beoefenen bij jou in de buurt. Een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Sportaccommodatie beoordelen of een crowdfunding starten voor een vereniging naar keuze.

Sporten

Spelen helpt

Dankzij spelers zoals jij kan Fonds Gehandicaptensport het programma Uniek Sporten optimaliseren en innoveren. Daarnaast brengen ze het sportaanbod voor mensen met een beperking beter en completer in beeld, waardoor steeds meer sporters worden gekoppeld met verenigingen in de buurt. Bedankt!