Handbalspeler Florent Bourget
Terug

Nederlandse Loterij voor de handbalsport

Handbal is snel en dynamisch. Dat maakt het een aantrekkelijke sport om naar te kijken en om te doen.

Groei handbalsport in Nederland

Het begon met de WK finale van de handbaldames is 2015. Deze finale wonnen ze niet, maar het was het begin van vele successen. In 2016 plaatsten de dames zich voor het eerst voor de Olympische Spelen, in Rio de Janeiro. Er volgden medailles op WK's en EK's. Met als hoogtepunt: het veroveren van de wereldtitel door de Oranjedames in 2019. De handbalheren zijn ook aan een fantastische ontwikkeling bezig. Waar het team in 2020 voor het eerst op het EK stond, behaalden ze in 2022 een historische tiende plaats.

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij ontvangt het Nederlands Handbal Verbond dit jaar ruim een half miljoen euro. "Met deze bijdrage krijgen al onze Oranje selecties de gelegenheid optimaal te presteren en alle leeftijdscategorie├źn de gelegenheid kennis te maken met de handbalsport."

Dani Baijens

Het Nederlands Handbal Verbond (NVH) heeft als doelstelling 'iedereen beleeft handbal'. Ze proberen voor elke doelgroep met een passend handbalaanbod te komen, van jong tot oud. Het NVH probeert ook zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over de handbalsport en leden te werven.

Handbal

"Gooi jij de bal door?"

Sinds 2020 houdt het NHV handbalclinics voor basisscholen. Kinderen vanaf groep 3 maken in verschillende lessen op een actieve manier kennis met handbalsport.

Handbal Verbond

Sporters met een beperking

Door het hele land zijn verenigingen die rolstoelhandbal en/of G-handbal aanbieden. Inmiddels vinden er van beide spelvormen iedere maand toernooien plaats. Het NHV ondersteunt verenigingen die een rolstoel- of G-handbal team willen opzetten.

Handbal

Talentontwikkeling

Het NVH begeleidt Handbalscholen in het ontwikkelen van goede programma's zodat talentenen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zo kunnen ze de vervolgstap maken naar een Regionaal Trainings Centrum (RTC).

Spelers bedankt!

Dankzij spelers zoals jij geeft Nederlandse Loterij jaarlijks meer dan 40 miljoen euro aan NOC*NSF voor sportbonden. Met het bedrag dat het NHV krijgt kan zij blijven investeren in de top- en breedtesport. Zo komt de missie 'iedereen beleeft handbal' een stapje dichterbij.

Meer over jouw bijdrage aan sport & goede doelen