Hockey Bond
Terug

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zet zich in voor het werven en behouden van hockeyers en betrokkenen; vanaf de jongste jeugd tot de senioren en van breedtesport tot topsport. Om aan te (blijven) sluiten op de wensen en behoeften ontwikkelt de KNHB het hockeyaanbod continu. Als speler van Nederlandse Loterij steun je 18 goede doelen, waaronder de KNHB.

Nederland Hockeyland

De ambitie voor 2026 van de KNHB: Nederland Hockeyland. Nederlanders houden van hockey, omdat ze het zelf spelen, omdat ze een functie op of rond het veld vervullen, omdat ze het een leuke sport vinden om naar te kijken of omdat ze gewoon trots zijn op de prestaties van Oranje.

De bijdrage van Nederlandse Loterij komt ten goede aan ontwikkeling van de hockeysport

Hockey

Hockey overal van iedereen

De KNHB vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt om te hockeyen. Verenigingen spelen hierin een belangrijke rol, maar hockey kan ook op scholen, in de wijk en via bedrijven. Hockey wordt aantrekkelijk gemaakt door onder andere een flexibel en aantrekkelijk aanbod met nieuwe spelvormen.

Hockey

Hockeysoorten

Wie over hockey praat heeft het meestal over veldhockey, maar er is nog veel meer. Zoals zaalhockey, funckey (voor kinderen van 4 en 5 jaar), urban hockey en hockey7. Fithockey is een alternatieve hockeyvorm voor 50-plussers die graag buiten actief willen zijn. Houd je van het strand, dan kun je daar beach hockey spelen.

Ruim €1,3 miljoen voor de hockeysport

Dankzij onze spelers kan Nederlandse Loterij over 2022 ruim €52 miljoen geven aan NOC*NSF en 77 sportbonden. Zo krijgt de KNHB een bedrag van ruim €1,3 miljoen. Hiermee ondersteunen zij de hele hockeysport; van amateur- tot topsport.

Meer over jouw bijdrage aan sport & goede doelen