Terug

Koninklijke Nederlandse Wielrenunie

De Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Zij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er voor de top- en wedstrijdsport en voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen.

EK Wielrennen

Van 20 tot en met 24 september vindt het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 in Drenthe plaats. Vanuit de ambitie om er een echt Drents evenement van te maken, doen de renners zoveel mogelijk locaties in Drenthe aan. Tijdens het EK Wielrennen 2023 zal de Col du VAM een beslissende plek innemen als finishlocatie voor de wegritten.

Nederlandse Loterij geeft door

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij ontvangt de KNWU dit jaar ruim €1,1 miljoen. "Met deze bijdrage kunnen we vrijwilligers, onze wielrenners en wielrenverenigingen ondersteunen. We kunnen talenten ontwikkelen en trainers opleiden."

Wielrenners

"Wij helpen iedereen met een wielerdroom"

Hoe groot of klein je doel ook is. De Alpe d’Huez met vrienden, je eerste wedstrijd bij de club, kampioen worden bij de profs of eindelijk weer blessurevrij sporten. Als je wilt dat je ambitie werkelijkheid wordt, hoef je in ieder geval niet zelf het wiel uit te vinden. Want met ruim negentig jaar ervaring, de wil om te winnen en alle kennis van nu ben je bij de KNWU aan het juiste adres. Met de beste coaches, apps, opleidingen, verenigingen, selecties en wedstrijden. De KNWU helpt jouw wielerdroom waar te maken.

Matthieu van der Poel

Inspiratie voor nieuwe wielerdromen

Sinds 1928 levert de KNWU meer wereld- en olympisch kampioenen afgeleverd dan je kunt tellen. Tal van generaties hebben gedomineerd in alle belangrijke wielerwedstrijden - op de (BMX) baan, in het veld en op de weg. Het is een inspiratie voor nieuwe wielerdromen en vooral ook: goede voorbeelden van wielerdromen die uitgekomen zijn.

Wielrenners

Een individuele sport samen beleven

De wielersport is individueel, maar de KNWU gelooft in de kracht van een collectieve beleving. Allereerst door hun verenigingsmodel, maar ook door de mensen daarbuiten te stimuleren en te faciliteren om samen te fietsen en fietsen te beleven. Dwars door alle generaties en sociale klassen heen.

Wielrenunie

Van aspiratie naar prestatie

De KNWU helpt je met jouw wielerdroom. Van aspiratie - ik wil iets - naar prestatie - ik kan iets. Dat doen ze door mensen te ondersteunen met bijvoorbeeld een specifiek wielerdoel via een speciale trainingsapp Fondo. Maar ook door wielertalent op te leiden en te ontwikkelen - zodat ze hun wielerdromen op de grootste podia kunnen waarmaken.

Spelers bedankt!

Dankzij de spelers van Nederlandse Loterij kunnen sportbonden de Nederlandse sport ontwikkelen. Zo kan de KWNU met de bijdrage van de Nederlandse Loterij (via NOC*NSF) de wielersport ondersteunen en investeren in onder andere talentontwikkeling, breedtesport en topsport.

Meer over jouw bijdrage aan sport & goede doelen