Terug

Koninklijke Nederlandse Roeibond

Als speler van Nederlandse Loterij steun je de sport, waaronder de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). De KNRB is de overkoepelende organisatie van alle roeiverenigingen in Nederland. Nederland telt zo'n 125 roeiverenigingen met 45.000 leden. De KNRB zet zich in voor deze verenigingen op het gebied van accomodatie, roeiwater, opleidingen en promotie van de roeisport.

Roeien

WK roeien

Van 3 t/m 10 september staan de WK roeien in Belgrado (Servië) op het programma. Namens TeamNL liggen 13 boten aan de start. Daaronder één boot voor sporters met een beperking. Op het spel staan niet alleen de medailles, maar ook het binnenhalen van olympische startbewijzen voor Parijs in 2024.

Roeiers juichen

Groei van de roeisport

Een van de doelen van de KNRB is dat er in 2030 zo'n 55.000 roeiers en roeiliefhebbers zijn die direct of indirect verbonden zijn aan de bond. Dit willen ze realiseren door de instroom van junioren, het verbreden en vergroten van het roeiaanbod en het oprichten van nieuwe verenigingen.

Nederlandse Loterij geeft door

De bijdrage van Nederlandse Loterij komt ten goede aan ontwikkeling van de roeisport.

Verschillende roeivormen

De roeisport is er voor alle leeftijden. Je kunt vaak vanaf tien jaar terecht bij een roeivereniging. De meeste mensen kennen de roeisport van de klassieke roeiboten. Maar heb je weleens gehoord van Coastal Rowing? Je roeit dan op zee, op meren of grote rivieren. Andere roeivormen zijn bijvoorbeeld marathonroeien, toerroeien en indoorroeien. Roeien is niet alleen sport voor valide mensen. Ook als je een lichamelijke beperking hebt, zijn er mogelijkheden.

Roeien

KNRB en Missie H2

Samen met het Watersportverbond en Missie H2 is de KNRB bezig om de accommodaties van watersportverenigingen te verduurzamen. Dit doen ze door gerichte ondersteuning te bieden en succesverhalen uit te lichten. Het paralympisch roeiduo Chantal Haenen en Corné de Koning zijn samen met Marit Bouwmeester, Kiran Badloe en Ranomi Kromowidjojo het ambassadeursteam van Missie H2.

Ruim €697.000 voor de roeisport

Dankzij onze spelers kan Nederlandse Loterij over 2022 maar liefst €52 miljoen geven aan NOC*NSF en 77 sportbonden. Zo krijgt de KNRB een bedrag van €697.747. Hiermee ondersteunen zij de hele roeisport, van amateur tot topsport.

Meer over jouw bijdrage aan sport & goede doelen