Staatsloterij
Terug

16 trekkingen per jaar

Elke 10e van de maand vindt vanaf 18.30 uur de Staatsloterij trekking plaats op het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij in Rijswijk. Dit gebeurt onder toezicht van een notaris. De trekking bestaat uit twee onderdelen: het Jackpotspel en de trekking van winnende lotnummercombinaties. De trekkingsuitslag kun je vanaf 22.00 uur bekijken.

Er zijn elk jaar ook nog 4 speciale trekkingen: de Koningsdagtrekking op 27 april, de Droomsalaristrekking op 1 juli en 1 oktober en de Oudejaarstrekking op 31 december. Deze speciale trekkingen hebben geen Jackpot(spel).

Om extra kans te maken op prijzen tot en met €1.000.000 kun je voor €2,50 per lotnummer meespelen met XL. Deze speloptie geldt voor alle trekkingen, behalve de Oudejaarstrekking.

Jackpotspel
De trekking van het Jackpotspel wordt uitgevoerd met een machine waarin 7 ballen zitten: 6 blauwe en 1 oranje. Uit deze 7 ballen wordt één bal getrokken. Wordt de oranje bal getrokken? Dan valt de Jackpot en wordt er een lotnummercombinatie voor de Jackpot getrokken. Bij een blauwe bal valt de Jackpot niet. Deze bal wordt dan bij de eerstvolgende trekking niet in de machine geplaatst. Zo wordt de kans dat de Jackpot valt bij de volgende trekking groter.

Winnende lotnummers
De trekking van winnende lotnummercombinaties wordt uitgevoerd met een digitale trekkingsmachine. De digitale trekkingsmachine wijst voor iedere prijs een winnende lotnummercombinatie toe.

Lees meer over het spel.

Naar Staatsloterij website
Nederlandse Loterij

Trekking bijwonen?

Wil je een keer een trekking bijwonen? Dat kan! Meld je hier aan.