Laptop

Veilig (online) meespelen met de spellen van Nederlandse Loterij

We vinden het belangrijk om onze kansspelen op een veilige en betrouwbare manier aan te bieden. Nederlandse Loterij is één van de best beveiligde kansspelorganisaties ter wereld. We zijn door de World Lottery Association gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging. Dit certificaat is een bewijs dat de organisatie voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van informatiebeveiliging. In de praktijk betekent dit dat we zorgvuldig omgaan met alle bedrijfsinformatie en met de gegevens van onze spelers en verkooppunten.

Een WLA certificaat krijgt een loterij-organisatie niet zomaar. Een onafhankelijke, externe partij beoordeelt of je aan de strenge normen voldoet. Na het behalen van het certificaat wordt er vervolgens jaarlijks opnieuw getoetst of je het certificaat mag behouden. Wereldwijd hebben slechts enkele tientallen kansspelorganisaties deze prestigieuze certificering weten te behalen.

Veilig online doen we samen. Daarom laten we zien wat wij gedaan hebben en wat je zelf kunt doen.

Phishing

Phishing (valse e-mail)

Wat moet je doen?

Heb je een verdachte e-mail, sms of WhatsApp bericht namens ons ontvangen? Stuur dit bericht als bijlage naar ons door en verwijder daarna het bericht uit jouw mailbox.

Meld phishing
Laptop

Wat kun je zelf doen tegen fraude?

Uniek en sterk wachtwoord

We nemen maatregelen en doen ons best om fraude te voorkomen. Maar het is ook belangrijk dat je zelf weet wat jij kunt doen om fraude te voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van sterke en unieke wachtwoorden.

Lees de tips
Mobiel

Beveiligingskwetsbaarheid melden

Responsible Disclosure

We vinden veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een lek of zwakke plek is. Heb jij iets gevonden?

Meld beveiligingskwetsbaarheden

(Persoons)gegevens

Als je mee wilt spelen met onze spellen, hebben we je (persoons)gegevens nodig. Je vertrouwt ons je gegevens toe. Aan ons de taak om jouw gegevens goed te beveiligen.

Lees meer