Veilig (online) meespelen met de spellen van Nederlandse Loterij

We vinden het belangrijk om onze kansspelen op een veilige en betrouwbare manier aan te bieden. Daarbij behoort ook het beschermen van jouw gegevens.

Waarom moet ik een nieuw wachtwoord instellen?

Recent hebben er verdachte inlogpogingen plaatsgevonden op het account van diverse van onze klanten. De klanten die dit betreft zijn hierover geïnformeerd. Bij deze inlogpogingen is gebruikt gemaakt van credential stuffing. Hierbij misbruiken internetcriminelen elders gestolen inloggegevens en proberen daarmee in te loggen.

Dit willen wij uiteraard zo veel mogelijk voorkomen. Daarom hebben we het wachtwoord van onze klanten gereset. Hier heb je mogelijk een e-mail over ontvangen.

Wij vragen je een nieuw en sterk wachtwoord in te stellen. Na het instellen van jouw nieuwe, unieke wachtwoord, kun je weer inloggen. Zo zorgen wij samen voor nóg betere bescherming van jouw gegevens.

Stel hier een nieuw wachtwoord in

Wat kun je zelf doen?

Adviezen voor jouw wachtwoord

We doen er alles aan om je gegevens veilig te bewaren. Maar we kunnen het niet alleen. Bescherm je eigen gegevens in je online account met een uniek en sterk wachtwoord. Zo geef je criminelen minder kans om jouw gegevens in te zien.

 1. Gebruik een uniek wachtwoord
  Maak gebruik van een uniek wachtwoord. Gebruik dus niet hetzelfde wachtwoord voor jouw Nederlandse Loterij account en voor jouw social media en je e-mail. Krijgen criminelen één wachtwoord van jou in handen, bijvoorbeeld door een hack zoals die op LinkedIn in 2016, dan hebben ze niet direct toegang tot al je accounts.

 2. Gebruik een sterk wachtwoord
  Een sterk wachtwoord is moeilijk te raden voor een hacker en moeilijk te kraken door een computer(programma). Hieronder enkele tips voor een sterk wachtwoord:

  -minimaal 8 tekens lang
  -bevat hoofdletter en kleine cijfers
  -bevat minimaal 1 cijfer en 1 symbool
  -gebruik geen makkelijk te raden wachtwoord, zoals namen, geboortedata of adressen
  -gebruik een wachtwoordzin die je makkelijk kunt onthouden. Voorbeeld: JackPotIs90Miljoen!

 3. Gebruik een wachtwoordmanager
  Een wachtwoordmanager is een digitale 'kluis' waarin je al je wachtwoorden en gebruikersnamen kunt opslaan. Je hoeft dan alleen het wachtwoord van je wachtwoordmanager te onthouden. En bezoek je een website, dan vult de wachtwoordmanager automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in. Lees voordat je gebruik maakt van een wachtwoordmanager hun privacy statement. Hierin staat hoe de ontwikkelaar van de wachtwoordmanager omgaat met jouw persoonsgegevens.

 4. Houd je inloggegevens privé
  Het spreekt misschien voor zich maar het is belangrijk dat je je inloggegevens niet zomaar deelt met andere. Nederlandse Loterij zal nooit vragen om je persoonlijke inloggegevens.

 5. Vermoed je misbruik? Deel dit direct met ons
  Heb je het vermoeden dat iemand anders toegang heeft (gehad) tot jouw Nederlandse Loterij account? Pas dan direct je wachtwoord aan en meld je vermoedens bij ons. Lees hier hoe je een melding doet.

Een controle op wachtwoorden

We maken gebruik van de database van 'Have I Been Pwned'. In deze database zijn honderden miljoenen wachtwoorden opgeslagen, die ooit online zijn gestolen of op een andere manier in verband zijn gebracht met een digitale hack. Via de website van Have I Been Pwned kun je achterhalen of jouw wachtwoord of e-mailadres onderdeel is geweest van een datalek.

We doen een controle op wachtwoorden die bij ons worden ingevoerd. Zo weten we zeker dat de gegevens die gebruikt worden veilig zijn. Hierbij zien we geen inhoudelijke informatie over het wachtwoord of andere gegevens. Deze blijven anoniem. Wil je meer informatie? Ga naar de website van Have I Been Pwned.

(Persoons)gegevens

Als je mee wilt spelen met onze spellen, hebben we je (persoons)gegevens nodig. We gebruiken deze gegevens om vast te stellen dat je 18 jaar of ouder bent en dat je in Nederland woont. Maar ook om je lot(nummer) toe te sturen en prijzen aan je uit te betalen. Je vertrouwt ons je gegevens toe. Aan ons de taak om jouw gegevens goed te beveiligen. Je kunt zelf ook helpen om je eigen gegevens te beveiligen.

ISO 27001

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?

We hebben verschillende beveiligingsmaatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Zo beveiligen we onze systemen volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging (certificering volgens ISO 27001 , WLA certificering en we beschikken we over het DDMA Privacy Waarborg).

Over welke (persoons)gegevens van mij beschikken jullie?

Meer informatie over welke persoonsgegevens wij van jou beschikken en hoe wij hiermee omgaan lees je terug in ons privacy statement