Afdracht 2020

€168,5 miljoen voor de samenleving, sport en goede doelen!

Nederlandse Loterij is de naam achter Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Natuurlijk speel je met deze spellen mee voor de mooie geldprijzen. Maar wist je dat je door mee te spelen ons helpt Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken?

Afdracht over 2020 bekend

Over het jaar 2020 geven we €168,5 miljoen aan de samenleving, sport en goede doelen! We zijn trots dat we de volgende bedragen kunnen afdragen:

  • NOC*NSF en 77 sportbonden: €45,2 miljoen
  • 18 goede doelen: €17,2 miljoen
  • Staat der Nederlanden: €106,1 miljoen

Nederlandse Loterij spelers: bedankt!

Verhalen achter de afdracht

Verhalen achter de afdracht

Dit zijn Rosanne, Jolanda, Charissa en Jan. Zij hebben allemaal hun eigen verhaal achter de afdracht van Nederlandse Loterij. Dankzij het goede doel of de sportbond waar zij een sterke band mee hebben, brengen zij onder andere mensen in beweging en voelen ze zich weer onderdeel van de maatschappij.

Lees hun verhalen

Winnaar Nederlandse Loterij in Beweging Prijs bekend

Nederlandse Loterij heeft als missie om heel Nederland in beweging te brengen. We reiken jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Op 11 mei is Onbeperkte Evenementen uitgeroepen tot winnaar! Ze ontvangen een geldprijs van €50.000.

Lees meer

Nederlandse Loterij en ...

Voetbalvrouwen

Sport

Sport en beweging moet voor iedereen in Nederland mogelijk zijn. Daarom steunt Nederlandse Loterij NOC*NSF. Zo profiteren de 77 aangesloten landelijke sportbonden. Dankzij onze jaarlijkse afdracht worden onder andere clubhuizen en trainingsfaciliteiten onderhouden en is de contributie voor sporters lager.

Oranjefonds NLdoet

Goede doelen

Via de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland steunt Nederlandse Loterij 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Daarnaast steunen we het programma de Gezonde Generatie.

Bekijk de goede doelen
Rijksoverheid

Ministerie van Financiën

Het ministerie van Financiën is één van de drie partijen die het resultaat van Nederlandse Loterij elk jaar verdelen. 63% van ons totale resultaat gaat jaarlijks naar het ministerie van Financiën: daar profiteren we dus allemaal van.