Nederlandse Loterij in de Maatschappij
Terug

Nederlandse Loterij in de Maatschappij

Nederlandse Loterij is gericht op het op een verantwoorde wijze aanbieden van kansspelen, maar we hebben ook een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. We onderscheiden ons door maatschappelijke waarde te leveren aan de samenleving; zo geven we ons volledige resultaat aan de sport, goede doelen en de Staat der Nederlanden.

Voorloper op het gebied van verantwoord spelen

Nederlandse Loterij vindt het belangrijk dat je op een verantwoorde manier kunt deelnemen aan onze kansspelen. Daarom investeren en ontwikkelen we veel in het voorkomen, signaleren en aanpakken van risicovol speelgedrag. Wij bieden een plek waar meedoen aan kansspelen leuk is, waar de regels en voorwaarden duidelijk zijn en waar op tijd wordt ingegrepen als risicovol speelgedrag gesignaleerd wordt. Dit past bij de voorbeeldrol die wij hebben.

Meer over verantwoord spelen

Maatschappelijke en economische effecten van afdracht

Jaarlijks geven we ons volledige resultaat aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de Nederlandse sport via NOC*NSF en aan 18 goede doelen via Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN). Uit onderzoek blijkt dat de maatschappelijke en economische impact van deze afdracht groter is dan het bedrag dat we daadwerkelijk afdragen. Deze ‘social return of investment’ is uitgedrukt in geld en werkgelegenheid. Bekijk de infographic voor meer onderzoeksresultaten.

maatschappelijke impact
Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Jaarlijks reiken we de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging krijgt. Dit is de grootste maatschappelijke bewegingsprijs in Nederland. Zo zetten we onze missie om heel Nederland in beweging te brengen kracht bij.

Lees meer