Terug

Speluitleg Nederlandse Loterij

Voor welk spel kies jij?

Nederlandse Loterij is in 2016 voortgekomen uit de fusie tussen de Staatsloterij en Lotto. We zijn de grootste kansspelorganisatie van Nederland en organiseren op dit moment zeven verschillende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Bekijk hieronder een korte uitleg per spel en kies het spel dat bij jou past!

Staatsloterij

Staatsloterij

Als je meespeelt met de Staatsloterij, speel je mee met de oudste loterij van Nederland. Sterker nog, het is een van ’s werelds oudste loterijen! Meespelen is eenvoudig. Je koopt een lot. Je kiest een eindcijfer of... je laat het over aan het geluk. Op de dag van de trekking maken we bekend of je met jouw lotnummer een mooie prijs hebt gewonnen. Spannend... Wist je dat de Staatsloterij de grootste prijzenpot prijzenpot van Nederland heeft en de hoogste winkans van alle loterijen? Dus, waar wacht je nog op? Haal vandaag nog je loten in huis.

Lees meer en speel mee
Lotto

Lotto

Meespelen met Lotto is heel eenvoudig. Voor maar €2 per lot kies je 6 getallen tussen 1 en 45. Iedere zaterdag trekken we 6 winnende getallen en een reservegetal. Heb je de 6 getallen goed? Dan win je de Jackpot van minimaal €2,5 miljoen!

Vanaf 2 getallen goed win je al. Heb je ook het reservegetal goed? Dan win je een hogere prijs.

Lees meer en speel mee
TOTO

TOTO

Bij Toto kun je voorspellingen doen op sportwedstrijden of -evenementen. Dit kunnen voetbalwedstrijden zijn, maar ook andere teamsportwedstrijden of individuele sportwedstrijden. Per wedstrijd staat aangegeven welke resultaten kunnen worden voorspeld. Je kunt meespelen via de Toto app of Toto.nl en via onze verkooppunten.

Inleg

De minimum inleg is €1 per weddenschap. Je kunt deze inleg verhogen tot een maximum van €1.000.

Wat win je?

Heb je al je voorspellingen van je weddenschap juist voorspeld? Dan win je een geldbedrag. Je wint je inleg vermenigvuldigd met de quoteringen (winstfactoren) die bij jouw voorspelling horen.

Lees meer en speel mee
Eurojackpot

Eurojackpot

Je kiest eerst 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen uit 1 t/m 10. Heb je alle getallen goed dan win je de Jackpot!

Waarom meespelen?

  • Bij Eurojackpot kun je elke vrijdag on-Hollands rijk worden!
  • Meespelen kan al vanaf € 2,- per lot.
  • De jackpot kan oplopen tot wel € 90 miljoen!

Elke vrijdag een trekking

Elke vrijdagavond is er een trekking van Eurojackpot. Deze vindt plaats in Helsinki (Finland).

Lees meer en speel mee
Miljoenenspel

Miljoenenspel

Elke zaterdagavond is er een trekking van Miljoenenspel. De winnende lotnummers worden alleen uit verkochte lotnummers getrokken. De trekkingsuitslag is iedere zaterdagavond vanaf 21.30 uur beschikbaar op miljoenenspel.nl. Of kijk op NOS Teletekst pagina 550.

Hoe werkt de trekking van Miljoenenspel?

  • We trekken één bal uit drie groene en drie paarse ballen.
  • Per hoofdprijs wordt eerst een Geluksletter, voorheen Miljoenenletter, en dan een lotnummer getrokken.
  • Heb je alle cijfers en de letter goed op de juiste plek? Dan win je de bijbehorende hoofdprijs van €20.000, €10.000 of €5.000.
  • Is de getrokken Geluksletter hetzelfde als de letter van het winnende lotnummer én is de paarse bal getrokken? Dan wordt je hoofdprijs verdubbeld.
  • Is de getrokken Geluksletter hetzelfde als de letter van het winnende lotnummer én is de groene bal getrokken? Dan win je € 1 miljoen. Valt een miljoen niet of wordt de hoofdprijs niet verdubbeld, dan wordt deze prijs niet uitgekeerd. In de volgende trekking is opnieuw een kans op deze prijzen.
Lees meer en speel mee
Lucky Day

Lucky Day

Met Lucky Day bepaal je zelf met hoeveel getallen je meespeelt. Je kunt meespelen met 1 tot 10 getallen. De combinatie van je inleg en het aantal gekozen getallen bepaalt de hoogte van de prijs die je kunt winnen. Met hoe meer getallen je speelt, hoe groter de prijs is die je kan winnen.

Kies zelf je inleg

Je kan al meespelen vanaf € 1,50 t/m een maximum inleg van € 22,50. De inleg bepaalt de hoogte van de te winnen prijs. Als je met 7 getallen meespeelt en je hebt er 6 goed dan win je 100x je inleg. Is je inleg € 3, dan win je 300 euro.

Lees meer en speel mee
Krasloten

Krasloten

Krasloten zijn loten waarmee je, door het openkrassen van het lot, kans maakt op grote prijzen. Een Kraslot is al verkrijgbaar vanaf € 1,00. Bij Primera vind je altijd het actuele aanbod Krasloten voor jezelf én Krasloten die geschikt zijn om cadeau te geven.

Wat kun je winnen met Krasloten?

Met Krasloten maak je kans op prijzen variërend van gratis nieuwe Krasloten tot geldbedragen van wel € 250.000,00! Ga naar de website van Krasloten om te zien welke soorten Krasloten er zijn en welke prijzen je kunt winnen.

Lees meer en speel mee