Spelen, maar verantwoord

Europees certificaat

Europees certificaat

Nederlandse Loterij voert met haar spellen een verantwoord loterijbeleid, mede opgezet volgens de richtlijnen van European Lotteries. De Nederlandse Staatsloterij en De Lotto behaalden onafhankelijk van elkaar het certificaat 'European Lotteries Responsible Gaming Standards'. Wij gaan op integere wijze om met onze spelers en we beschermen kwetsbare groepen in de Nederlandse samenleving.

Betrouwbaar en verantwoordelijk

We vinden het vanzelfsprekend om een leidende rol te spelen in het voorkomen en beperken van mogelijke problemen die te maken hebben met kansspelen. Alle nieuwe spelontwikkelingen toetsen we op mogelijke negatieve effecten, ook al gaat het om een spelvorm met een beperkt risico. Dat past bij de betrouwbare en verantwoordelijke organisatie die we willen zijn.

In lijn met alle relevante regelgeving

Onze kansspelen zijn in lijn met de voorwaarden van het kansspelbeleid, de huidige wetten en regelgeving en de gedrags- en reclamecode voor kansspelen. Deelname is uiteraard pas mogelijk boven de 18 jaar. Naast de overheid houdt de Kansspelautoriteit toezicht op onze organisatie.