Nederlandse Loterij in Beweging Prijs genomineerd
Terug

Genomineerden Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2021

Ieder jaar reikt Nederlandse Loterij de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een sportief initiatief. Afgelopen 11 mei maakte de jury bekend wie de winnaar is van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2021 en de cheque van €50.000 heeft gewonnen. Zij hebben gekozen voor het initiatief Onbeperkte Evenementen van Stichting Sandy Moves.

De jury bestaat uit prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Pieter van den Hoogenband, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Bibian Mentel. Op 29 maart is Bibian Mentel overleden. Zij heeft zich tot het laatste moment met veel passie en plezier ingezet als juryvoorzitter. Wij zijn haar daar zeer dankbaar voor.

Meer over de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Dit zijn de genomineerden:

Onbeperkte Elfstedentocht

In september 2020 heeft Stichting Sandy Moves de Onbeperkte Elfstedentocht georganiseerd. Mensen met een chronische aandoening of een beperking trotseerden de hel van het Noorden en kwamen iedere dag met een glimlach over de finish. In 2021 wordt dit evenement wederom georganiseerd. Daarnaast wil de stichting dit concept landelijk gaan uitrollen.

WhatsAAP

Multisportclub Monkey Moves heeft een wetenschappelijk gefundeerd beweegprogramma ontwikkeld om kinderen in beweging te brengen. Deze kennis is nu verzameld in een app: WhatsAAP. Op afgesproken tijden krijg je als ouder een beweegidee toegestuurd via WhatsApp. Ook kun je als ouder zelf contact opnemen met een persoonlijke beweegspecialist.

Ommetje-app

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. In de praktijk blijkt het lastig om dagelijks een ommetje te maken en daarom ontwikkelde de Hersenstichting samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de Ommetje-app. Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland.

Beter uit Bed

Bij Beter uit Bed stimuleren zorgverleners de patiënt om actief bezig te zijn tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Vanuit de gedeelde visie dat het stimuleren van activiteit voor, tijdens en na de ziekenhuisopname beter is voor het herstel van de patiënt. Dit doen zij door goede voorlichting te geven, hulpmiddelen te ontwikkelen en waar nodig de ziekenhuisomgeving aan te passen.