Terug

Dit zijn de ambassadeurs van Nederlandse Loterij

Onze ambassadeurs voelen en ademen sport. Als geen ander weten zij dat naast talent support en sponsoring hard nodig is om de top te bereiken. Dat sport en beweging voor iedereen in Nederland mogelijk moet zijn, is voor hen een no-brainer. Wij zijn dan ook erg trots dat onze ambassadeurs zich inzetten voor ons doel: een gelukkig, gezond en sportief Nederland!

Bibian Mentel

Bibian Mentel won zeven wereldtitels en is drievoudig Paralympisch kampioen snowboarden. Sinds 2000 leeft ze met kanker. "Sport heeft mij na elke tegenslag niet alleen fysiek, maar ook mentaal geholpen.”

Meer over Bibian Mentel
ambassadeur nederlandse loterij jetze plat

Jetze Plat

Als handbiker won Jetze Plat goud op de Paralympische Spelen. "De sport heeft mij heel veel gebracht en hier ben ik enorm dankbaar voor. Dit wil ik graag uitdragen en mensen helpen met mijn ervaringen."

Meer over Jetze Plat
ambassadeur nederlandse loterij bram tankink

Bram Tankink

De ‘onuitputtelijke knecht’. Bram Tankink fietste zijn hele carrière in dienst van zijn kopmannen. Na zijn wielerpensioen is hij nu zelf kopman. Van ons Oranje Peloton. “Niemand kan het alleen. Als aanvoerder van het Oranje Peloton zorg ik voor dat extra duwtje.”

Meer over Bram Tankink

Pieter van den Hoogenband

Met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles is Pieter van den Hoogenband een van de meest succesvolle Nederlandse Olympiërs aller tijden. ‘Een Olympische medaille betekent niet alleen veel voor de sporter, maar ook voor de maatschappij.’

Meer over Pieter van den Hoogenband

Tess Wester

Met Tess Wester op doel is het Nederlands damesteam doorgedrongen tot de wereldtop. Ze speelde een WK finale, EK finale en halve finale op de Olympische Spelen. “Ik vind het erg mooi om te zien dat Nederlandse Loterij heel Nederland aan zet tot bewegen.”

Meer over Tess Wester
nadine visser ambassadrice Nederlandse Loterij

Nadine Visser

Als meerkampster neemt Nadine Visser in 2016 deel aan de Olympische Spelen, als hordeloopster wint ze goud op het EK Indoor 2019. “Nederlandse Loterij zorgt ervoor dat sporters zoals ik elke dag kunnen doen wat we het liefst doen: keihard trainen om onze dromen na te jagen.”

Meer over Nadine Visser