Terug

Dit zijn de ambassadeurs van Nederlandse Loterij

Onze ambassadeurs voelen en ademen sport. Als geen ander weten zij dat naast talent support en sponsoring hard nodig is om de top te bereiken. Dat sport en beweging voor iedereen in Nederland mogelijk moet zijn, is voor hen een no-brainer. Wij zijn dan ook erg trots dat onze ambassadeurs zich inzetten voor ons doel: een gelukkig, gezond en sportief Nederland!

Bibian Mentel

Bibian Mentel won zeven wereldtitels en is drievoudig Paralympisch kampioen snowboarden. Sinds 2000 leeft ze met kanker. "Sport heeft mij na elke tegenslag niet alleen fysiek, maar ook mentaal geholpen.”

Meer over Bibian Mentel
ambassadeur nederlandse loterij jetze plat

Jetze Plat

Als handbiker won Jetze Plat goud op de Paralympische Spelen. "De sport heeft mij heel veel gebracht en hier ben ik enorm dankbaar voor. Dit wil ik graag uitdragen en mensen helpen met mijn ervaringen."

Meer over Jetze Plat
ambassadeur nederlandse loterij bram tankink

Bram Tankink

Als professioneel wielrenner werd Bram Tankink vooral bekend als ‘The Tank’, de onuitputtelijke knecht. Tussen 2001 en 2018 reed hij o.a. voor Quickstep, Rabobank en LottoNL – Jumbo. Nu is hij o.a. aanvoerder van ons Oranje Peloton.

Pieter van den Hoogenband

Pieter is drievoudig Olympisch zwemkampioen en met zeven Olympische medailles is hij één van de succesvolste sporters aller tijden. Pieter is Chef de Mission van TeamNL tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Tess Wester

Tess is handbalkeepter . Ze speelt voor het Deense team Odense Håndbold en komt uit voor het Nederlands handbalteam. Met TeamNL behaalde zilver op het WK 2015 en brons op het WK 2017.

nadine visser ambassadrice Nederlandse Loterij

Nadine Visser

Nadine Visser is atlete en boekte succes bij het hordelopen en de sprint. Tijdens de FBK Games pakte Nadine de bronzen medaille op de 100 meter horden, met een persoonlijk record van 11.43 sec.