Terug

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Nederlandse Loterij heeft als missie om heel Nederland in beweging te brengen. Om deze missie extra kracht bij te zetten reiken we jaarlijks een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Inschrijving gesloten

Wie wordt de winnaar?

Sportieve initiatieven konden zich tot 1 maart inschrijven. De jury kiest nu op basis van alle inschrijvingen vier genomineerden. Deze genomineerden worden begin april bekendgemaakt. Op 12 mei wordt de winnaar van €50.000 bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse afdrachtsevenement.

Bekijk de voorwaarden

Winnaar 2019

Vorig jaar werd het initiatief ‘ZekerBewegen’ bekroond met de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

Lees het interview

Maak kans op €50.000,-

De winnaar van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs ontvangt een cheque van maar liefst €50.000 en een prachtige, bronzen sculptuur.

Alle genomineerden winnen
Uit alle inzendingen selecteert de jury vier initiatieven. Alle vier de genomineerden winnen. Naast de winnaar ontvangen de drie andere initiatieven een mooie geldprijs van €5.000.

Bibian Mentel, juryvoorzitter:
“Met deze prijs zetten we elk jaar een bijzonder initiatief in het zonnetje: voor jong en oud en voor lichaam en geest. Lekker bewegen is voor veel mensen de sleutel tot het krijgen van een geluksgevoel. Ook voor mij heeft sporten altijd voor een extra dosis energie gezorgd. Met de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs hopen we zoveel mogelijk mensen en organisaties aan te moedigen hun sportieve initiatieven aan te melden en met de rest van Nederland te delen.”

Winnaar Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2019

Belangrijke momenten

De inschrijving sluit op 29 februari, 23.59 uur.
Op 6 maart kiest de jury de genomineerden tijdens een jurybijeenkomst.
Begin april maakt de jury de vier genomineerden bekend.
Op 12 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Maak kennis met de juryleden

Bibian Mentel

Juryvoorzitter, Paralympisch kampioen snowboarden

“Zo mooi dat Nederlandse Loterij met deze prijs sport en bewegen in Nederland stimuleert. Ik ben er trots op dat ik hier als jurylid een bijdrage aan lever.”

Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen

Als ambassadeur van Nederlandse Loterij wil Pieter mensen via sport en beweging stimuleren om in actie te komen voor een betere maatschappij.

Hugo Borst

Schrijver, presentator, voetbalcriticus

Hugo Borst oogstte veel lof voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg. Dit manifest staat voor het realiseren van fatsoenlijke verpleeghuiszorg voor ouderen.

Marjan Olfers

Hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit

Haar doel: haar ruime kennis en ervaring aanwenden voor het verbreden en verdiepen van het vak sport en recht en het bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Hedy d'Ancona

Sociologe, sociaal geografe, politica en feministe

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze politicus werd. Ze was o.a. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Veelgestelde vragen