Nederlandse Loterij
Terug

Verantwoord spelen

We vinden het belangrijk dat meespelen met onze spellen een spelletje blijft. Daarom zijn er tools in je account die er voor zorgen dat je verantwoord speelt.

18+ nederlandse loterij

Speel bewust, 18+

Dat kansspelen alleen voor volwassenen zijn, is algemeen bekend. Maar waarom eigenlijk? Jongeren onder de 18 hebben vaak moeite om risico’s in te schatten. Gebleken is dat hoe jonger iemand in aanraking komt met kansspelen, hoe groter de kans is dat deze persoon op latere leeftijd in de problemen komt. Daarom is de verkoop van kansspelen aan personen onder de 18 bij wet verboden. Wij vragen onze spelers zijn/haar leeftijd te verifiëren met iDIN.

Meer over verantwoord spelen

Speelgedrag

Wil je inzicht in jouw speelgedrag en weten hoeveel geld je hebt ingelegd en gewonnen? Log dan in op jouw account. Bij 'Verantwoord spelen' kun je een periode opgeven en filteren om welk spel het gaat. Druk vervolgens op de button 'Toon speelgedrag' en je krijgt een overzicht te zien van jouw inleg en resultaat en wallet transacties.

Naar mijn speelgedrag

Speellimieten

Bij Nederlandse Loterij proberen we excessief speelgedrag te voorkomen. We willen graag dat je bij ons speelt, maar niet dat het spel uit de hand loopt. Daarom gelden er speellimieten als je online onze spellen speelt. Bij Lotto, Eurojackpot en Lucky Day samen mag je bijvoorbeeld voor maximaal €100 per dag spelen.