Logo Staatsloterij

Jackpot Staatsloterij valt in Drenthe: 7,5 miljoen netto

Rijswijk, Bij de Staatsloterij trekking van 10 augustus is de Jackpot gevallen op het lotnummer van een abonneespeler uit de provincie Drenthe. De winnaar ontvangt een bedrag van 7,5 miljoen euro belastingvrij.

“Een geweldig mooie prijs!”, reageert prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij Arjan van ’t Veer op het nieuws. “We hopen deze winnaar snel op ons kantoor in Den Haag te ontvangen om hem of haar persoonlijk te kunnen feliciteren met dit nieuw verworven rijkdom.”

Alkmaar kreeg er woensdag een miljonair bij. De hoofdprijs van 1 miljoen euro viel woensdag in deze plaats. Ook viel er een miljoen in de XL-trekking op 1/5 Staatsloten. Dat betekent dat spelers uit onder meer Weert, Oss en Den Haag ieder 1/5 deel van deze prijs, dus twee ton, kunnen incasseren.De XL-trekking is een extra spel in de Staatsloterij, waarbij spelers voor 2,50 bovenop de lotprijs in een tweede trekking kans maken op prijzen van 100 tot 1 miljoen euro.Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit de voor die trekking verkochte lotnummers. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.