Logo Staatsloterij

Megajackpot Staatsloterij valt in provincie Groningen

Winnaar ontvangt 26,1 miljoen euro belastingvrij

Rijswijk, Bij de Staatsloterijtrekking van zondag 10 juli is de Jackpot van 26,1 miljoen euro gevallen op een Staatslot dat werd verkocht in de provincie Groningen. De gelukkige winnaar ontvangt dit bedrag belastingvrij.

“Wat een fantastisch nieuws. De hoogste Jackpot van dit jaar! We hopen de winnaar binnenkort persoonlijk te mogen feliciteren op ons kantoor in Den Haag,” laat prijswinnaarbegeleider Arjan van ’t Veer van de Staatsloterij weten. De identiteit van de winnaar wordt overigens niet prijsgegeven.

De Jackpot van de Staatsloterij was de afgelopen zes trekkingen niet gevallen en kon hierdoor uitgroeien tot dit gigantische bedrag. Of de Jackpot van de Staatsloterij wel of niet valt bepaalt de Jackpotmachine, gevuld met 1 oranje en 6 blauwe ballen. Iedere trekking wordt 1 bal getrokken. Als dat de oranje is, valt de Jackpot. De laatste zes trekkingen werd telkens een blauwe bal getrokken, waardoor alleen de oranje bal nog over was.

Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit de voor die trekking verkochte lotnummers. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.