Logo Nederlandse loterij

Pieter van den Hoogenband wenst TeamNL veel succes

Scheveningen, Team NL gaat voor winst tijdens de Olympische Spelen in Rio en dat is een ambitie waarin Pieter van den Hoogenband zich helemaal herkent. Tijdens de teamoverdracht van Team NL vanmiddag in het Kurhaus in Scheveningen wenste de drievoudig Olympisch zwemkampioen middels een high five aan Epke Zonderland alle Olympische atleten veel geluk in Rio. Dit deed hij als ambassadeur van Nederlandse Loterij, dat Nederland óók wil laten winnen. Dit doet zij door de opbrengst van haar kansspelen af te dragen aan sport en goede doelen die zich richten op beweging en gezondheid. Een boodschap die ook centraal staat in de tv-commercial die vandaag in première gaat.

De teamoverdracht is de symbolische overgang van de sporters van de sportbonden naar het Olympisch en Paralympisch Team. Sporters, coaches en begeleiders komen binnen als individuele sporter en gaan als Olympic Team Netherlands en Paralympic Team Netherlands op weg naar Rio. Pieter van den Hoogenband is ervan overtuigd dat Team NL hoge ogen zal gooien tijdens het grootste sportevenement ter wereld. “Topsporters staan symbool voor het leveren van topprestaties. Dit doen zij door hun grens steeds opnieuw te verleggen en het allerbeste uit zichzelf te halen. Zij zijn een geweldig voorbeeld voor de rest van Nederland en ik hoop dat zij veel mensen zullen inspireren om óók in beweging te komen en aan sport te gaan doen”, aldus Van den Hoogenband.

Veel kansen op succes
Nederlandse Loterij, voortgekomen uit een fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto, wil Nederland gezond en gelukkig maken. Dat doet zij door de opbrengsten van kansspelen te investeren in de Nederlandse samenleving, sport en aan sport gerelateerde goede doelen. Een deel van de opbrengst is bestemd voor NOCNSF, die het weer verdeelt onder 76 sportbonden. “We zijn Nederlandse Loterij ontzettend dankbaar voor deze jaarlijkse financiële steun. Dit stelt ons in staat een sportklimaat te creëren met optimale omstandigheden, zodat sporters kunnen excelleren en mensen worden gestimuleerd elke dag een beetje beter te worden”, zegt Geert Slot, woordvoerder van NOCNSF. “Team NL staat aan de vooravond van een spannende en intensieve periode waarin een goede ondersteuning cruciaal is. Deze steun bieden wij samen met de bonden, zodat in Rio een Olympische ploeg aan de start verschijnt met goede kansen op succes.”