Logo Staatsloterij

Staatsloterij gaat twee jaar verder met Oranje Peloton

Rijswijk, Roompot-Oranje Peloton blijft ook de komende twee jaar actief in het profwielrennen. Vandaag kwamen Staatsloterij, onder de naam Oranje Peloton als hoofdsponsor verbonden aan de Nederlandse pro-continentale profploeg en het team een nieuw tweejarig contract overeen. Vorige maand werd al bekend dat ook Roompot Vakanties de samenwerking met de ploeg voor een zelfde periode continueert.

Arjan van ’t Veer, directeur Corporate Affairs bij Nederlandse Staatsloterij & De Lotto is verheugd over de voortzetting. ,,Oranje Peloton functioneert zoals we dat in gedachten hadden. We zijn – duidelijk zichtbaar - betrokken bij de wielersport. Het is prachtig vermaak voor heel veel mensen, en daar willen we graag mee doorgaan. Staatsloterij voelt zich sowieso verbonden met sport in het algemeen, en fietsen heeft daar een heel voorname plaats in. Ook vanwege het typisch Hollandse karakter. We zijn nu anderhalf jaar onderweg met het project, maar het is mooi om dit partnership nog twee jaar te continueren’’, aldus Van ’t Veer.

Teamanager Michael Zijlaard van Roompot – Oranje Peloton deelt zijn tevredenheid. "Voor ons fijn dat we weer twee seizoenen verder kunnen. Een bewijs dat de ingeslagen weg de juiste is. We kennen elkaar en weten hoe we het best kunnen samenwerken. Eén van onze doelen; het dichtbij brengen van fietsplezier bij onze fans, sluit perfect aan bij wat Staatsloterij beoogt met het Oranje Peloton. De continuïteit die Staatsloterij ons nu biedt, brengt ons ook weer wat dichter bij het uitkomen van onze droom: als puur Nederlandse ploeg binnen vijf jaar meedoen aan een grote ronde.’’ Van ’t Veer noemt dat een mooie ambitie: "We gaan kijken of wij er een goede bijdrage aan kunnen leveren. Zolang ons streven van het steeds gelukkiger en gezonder maken van Nederland op de achtergrond een rol kan blijven meespelen. De geweldige prestaties van de laatste tijd, bijvoorbeeld in de Ronden van Zwitserland en Luxemburg, helpen daar natuurlijk bij.’’