Logo Staatsloterij

Drenthe is multimiljonair rijker

De Jackpot van de Staatsloterij stond op 13,9 miljoen euro

Rijswijk, De Jackpot van 10 augustus 2017 van Staatsloterij is gevallen op een heel lot in de provincie Drenthe. De winnaar is 13,9 miljoen euro rijker en krijgt dit bedrag automatisch bijgeschreven op zijn of haar bankrekeningnummer. Het gaat om een abonneespeler waarvan alle gegevens al bekend zijn bij de Staatsloterij.

Uitnodiging
De nieuwe multimiljonair wordt wel uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij. "We kunnen ons goed voorstellen dat de winnaar heel erg blij is en een paar praktische vragen heeft over het winnen van zo'n groot bedrag" zegt prijswinnaarbegeleider Sander van de Vooren van Nederlandse Loterij. "Daarom nodigen we de winnaars van hoge prijzen altijd uit om langs te komen voor een gesprek. We feliciteren de gelukkige winnaar alvast met zo'n mooie prijs!".

Hoofdprijzen van 1 miljoen in Utrecht en Amersfoort
In Utrecht en Amersfoort zijn twee winnende loten verkocht die elk goed zijn voor een Hoofdprijs van € 1 miljoen euro netto. In Utrecht is het winnende lot gekocht bij Tabakspeciaalzaak van Maarseveen, in Amersfoort heeft de gelukkige winnaar het lot gekocht bij Primera Eemplein. De Jackpot van € 13,9 miljoen viel in de provincie Drenthe, ook op een heel lot. De winnaars van deze prijzen kunnen via de Klantenservice een afspraak maken om hun prijs op te halen bij Nederlandse Loterij.

Netto prijs
Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit verkochte loten. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.

Winnaars blijven anoniem
De Staatsloterij maakt namen van de winnaars nooit bekend, zij blijven anoniem.