Logo Nederlandse loterij

Hartstichting op officiële tenue Team Roompot-Nederlandse Loterij tijdens NK Wielrennen 2017

Rijswijk, Tijdens het NK Wielrennen 2017 stelt Nederlandse Loterij haar logoposities op het officiële tenue ter beschikking aan de Hartstichting. Voor de gelegenheid wordt het team omgedoopt naar Team Roompot-Hartstichting. Vandaag werd dit officiële tenue gepresenteerd bij Nederlandse Loterij in Rijswijk.

Programma
Na de onthulling werden de nieuwe tenues, onder leiding van Johnny Hoogerland, door HARTfietsers naar Montferland gebracht. Gedurende deze rit van 160 kilometer werden zij ondersteund door de ploegleiderswagen van het team. Het startschot hiervoor werd gegeven door Niels Onkenhout (Nederlandse Loterij), David Verschoor (Hartstichting) en Leontien van Moorsel. Na het vertrek van de HARTfietsers heeft ambassadrice Leontien van Moorsel op het parkeerterrein van de Nederlandse Loterij speciaal voor medewerkers van de Hartstichting en de Nederlandse Loterij een spinning clinic gegeven. Leontien van Moorsel, ambassadrice Nederlandse Loterij: ‘Wat een fantastisch initiatief de samenwerking tussen Team Roompot-Nederlandse Loterij en de Hartstichting. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het werk van de Hartstichting is èn wat het belang van sport en bewegen is voor je gezondheid. Ik wens de Hartfietsers heel veel succes en een mooie tocht naar de start van het NK Wielrennen in Montferland!’

NK Wielrennen
Op zondag 25 juni 2017 vindt het NK Wielrennen plaats in Montferland. Bij uitstek een event waarbij (top)sport, sportbeleving en gezondheid hand in hand gaan. Niels Onkenhout, algemeen directeur Nederlandse Loterij: ‘Door deze bijzondere samenwerking met de Hartstichting en Team Roompot–Nederlandse Loterij onderstrepen we nog eens ons gezamenlijke belang om mensen aan het bewegen te krijgen. Het sluit perfect aan bij de ambitie van Nederlandse Loterij: Nederland gelukkiger en gezonder maken. Ik kijk uit naar de start zondag van het NK Wielrennen in Montferland, waar onze renners speciaal voor deze gelegenheid met het logo van de Hartstichting op het shirt fietsen!’.

Populair en perfect voor een gezonde leefstijl
Nog nooit stapten zoveel nieuwe sportieve fietsers op de fiets als in de afgelopen jaren. Uit de sportparticipatiemonitor van NOC*NSF blijkt al tijden achtereen de flinke groei van fietsen als sport.

Een gezonde leefstijl, met de juiste voeding en voldoende beweging, houden het hart gezond en verkleinen het risico op hart- en vaatziekten. De Hartstichting adviseert volwassenen iedere dag een half uur ‘matig intensief te bewegen’: fietsen, wandelen of bijvoorbeeld in de tuin werken. De gezondheidswinst van niet bewegen naar bewegen is het grootst.