Logo Staatsloterij

Hoofdprijs Oudejaarstrekking valt in Zeeland en Gelderland

De hoofdprijs van 30 miljoen valt op 2 halve Staatsloten. Beide winnaars ontvangen 15 miljoen euro netto.

Rijswijk, Bij de Oudejaarstrekking van zaterdag 31 december 2016 is de hoofdprijs van 30 miljoen euro gevallen op twee halve Staatsloten. De winnende halve Staatsloten zijn verkocht in de provincie Zeeland en in de provincie Gelderland. De gelukkige prijswinnaars ontvangen ieder 15 miljoen euro belastingvrij.

In 2015 viel de hoofdprijs van de Oudejaarstrekking ook al op twee halve loten, toen viel het geluk in Noord Holland en Overijssel. Het totale prijzenpakket van deze Oudejaarstrekking bedroeg meer dan EUR 67,5 miljoen, inclusief 250 MINI’s De Oudejaarstrekking heeft het grootste prijzenpakket van Nederland. Alle prijzen worden vrij van kansspelbelasting uitgekeerd en alle prijzen worden alleen getrokken uit de daadwerkelijk verkochte loten.

Populaire traditie
De Oudejaarstrekking werd in 2016 voor de 24ste keer georganiseerd en inmiddels een traditie geworden. Er wordt zelfs meer aan uitgegeven (137,5 miljoen euro in 2016 en 136,8 miljoen in 2015) dan de andere twee klassieke tradities – oliebollen (50 miljoen) en vuurwerk (65 – 74 miljoen euro)– bij elkaar. In 2016 werden ruim 6,3 miljoen loten verkocht voor de Oudejaarstrekking.

Winnaars blijven anoniem bij de Staatsloterij
“Wat een mooie start van het nieuwe jaar voor deze winnaars. De Staatsloterij is verheugd dat we ook dit jaar twee winnaars blij kunnen maken met deze mooie hoofdprijs. Ik wil de nieuwe (multi)miljonairs en andere prijswinnaars van harte feliciteren en ik hoop de winnaars binnenkort persoonlijk te mogen ontvangen”, laat prijswinnaarbegeleider Arjan van ’t Veer van de Staatsloterij weten. De identiteit van de winnaars wordt overigens niet prijsgegeven.