Logo Staatsloterij

Hoofdprijswinnaars Oudejaarstrekking melden zich

Ook winnaars van de MINI's en andere geldprijzen hebben zich gemeld

Rijswijk, De winnaars van de hoofdprijs in de Staatsloterij Oudejaarstrekking hebben zich inmiddels gemeld bij de organisatie en zijn op 2 januari 2017 op het kantoor van de Staatsloterij ontvangen. De winnaars – uit Gelderland en Zeeland - hadden elk een half lot en winnen daarom ieder 15 miljoen euro netto. Ook het merendeel van de winnaars van de prijzen van 100.000 euro en van de 250 MINI’S heeft zich inmiddels gemeld. Veel winnaars van kleinere prijzen hebben hun prijzen via verkooppunten geïnd.

Storing
Gedurende een periode in de nieuwjaarsnacht was er een storing in het programma waarmee spelers kunnen checken of er op hun lot een prijs is gevallen; deze gaf mogelijk verkeerde informatie weer. Toen dat werd opgemerkt is deze mogelijkheid direct uitgeschakeld. Op teletekst en internet stond na de Oudejaarstrekking wel meteen de juiste trekkingsuitslag. De vrees ontstond dat spelers op basis van verkeerde trekkingsinformatie hun lot hadden weggegooid en zo een prijs zouden mislopen. Gezien het grote aantal winnaars dat zich heeft gemeld, lijkt dit scenario zich niet op grote schaal voor te doen. Online spelers en abonnees krijgen hun geldprijs automatisch overgemaakt. Vooral van spelers die hun lot in de winkel hebben gekocht, ontvangt de Staatsloterij vragen.

Vragen
Bij de klantenservice van de Staatsloterij komen de vragen binnen. De meest gestelde vraag is: waar kan ik nu de juiste trekkingsuitslag vinden? Deze spelers worden naar de website en naar teletekst verwezen, waar de correcte uitslag staat. Spelers kunnen ook terecht bij een van de verkooppunten. Personen die denken een prijs te hebben gewonnen, maar hun lot niet meer hebben, kunnen zich met mogelijke bewijsstukken van hun deelname melden bij de klantenservice. Een aantal van deze meldingen is intussen in behandeling genomen. “Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk prijzen uit te betalen aan de rechtmatige winnaars”, laat prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij Arjan van ’t Veer weten.