Logo Staatsloterij

Kroonprijs Staatsloterij valt in Hengelo

Rijswijk, Bij de Koningsdagtrekking van de Staatsloterij is de hoofdprijs van twintig jaar lang €250.000 per jaar netto, gevallen op het lotnummer van een speler die zijn lot kocht bij een verkooppunt in Hengelo.

Bij een bijzondere trekking hoort volgens de Staatsloterij een bijzondere hoofdprijs. Daarom heeft de traditionele Koningsdagtrekking de Kroonprijs van elk jaar €250.000, 20 jaar lang. De winnaar krijgt dit bedrag voortaan jaarlijks belastingvrij op de rekening gestort.

De Staatsloterij deed onlangs onderzoek naar de beleving van Koningsdag en de Koningsdagtrekking. Op de vraag wat ze zouden doen bij het winnen van deze prijs in de Staatsloterij, antwoordden de meeste mensen direct de hypotheek af te willen lossen, een droomhuis te kopen en op vakantie te zullen gaan.

De eerstvolgende trekking van de Staatsloterij is de reguliere maandtrekking van 10 mei, met een hoofdprijs van een miljoen euro en kans op de Jackpot van maar liefst 7,5 miljoen euro.

Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit verkochte loten. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.