Logo Eurojackpot

Nederlander wint ruim 8 ton met Eurojackpot

Rijswijk, De Brunawinkel in Nieuwegein heeft een winnend Eurojackpotlot verkocht. Bij de Eurojackpot trekking van vrijdag 7 juli is de helft van de tweede prijs in Nederland gevallen. De winnaar van deze prijs kocht het lot bij de Bruna in Nieuwegein en heeft ruim 800.000 euro bruto gewonnen. De andere helft van de tweede prijs is gewonnen in Estland. De Jackpot van 46 miljoen euro bruto is gevallen in Finland.

Over Eurojackpot
Eurojackpot is een Europees gecoördineerd kansspel waarbij je voor 2 euro per lot kans maakt op de jackpot. Iedere vrijdagavond is er een trekking. Eurojackpot wordt inmiddels in zeventien landen verkocht: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

De jackpot is altijd minimaal 10 miljoen euro en kan, als hij niet valt, oplopen tot maar liefst 90 miljoen euro. Er wordt 29% kansspelbelasting ingehouden over het gewonnen bedrag. In Nederland is Eurojackpot een spel van Nederlandse Loterij. Sinds de eerste trekking van Eurojackpot in maart 2012 zijn er meer dan 50 miljoen prijzen uitgekeerd en is er ruim 1 miljard euro aan prijzengeld gewonnen in alle deelnemende landen.