Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij trotse partner van TeamNL

Den Haag, De Nederlandse Loterij is een belangrijke financier van de Nederlandse Sport. De jaarlijkse afdracht is onmisbaar bij het organiseren van de sport in Nederland, voor groot en klein, in de volle breedte tot in de top en voor iedere doelgroep.

Met de ondertekening door Nederlandse Loterij, kort voor aanvang van het WK-shorttrack in Rotterdam, is er een Partner van de Nederlandse Sport bijgekomen.

TeamNL TeamNL is dé multidisciplinaire sportploeg die Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Het is de verzameling van de allerbeste sporters die Nederland vertegenwoordigen op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Meer dan 25 bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF TeamNL gezicht te geven.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOCNSF: "Met de aansluiting van Nederlandse Loterij als Partner van de Nederlandse Sport hebben we vandaag een belangrijke stap gezet. Met aan de ene kant NOCNSF samen met meer dan 25 sportbonden en aan de andere kant sterke Partners van de Nederlandse Sport, komt een ongekende samenwerking op gang waardoor TeamNL en de Nederlandse samenleving 365 dagen per jaar aan elkaar verbonden zullen zijn."

Thomas van Schaik, Manager Marketing Communicatie en Sponsoring NOC*NSF: "TeamNL zet nadrukkelijk in op de verbinding met sportfans. Fans kunnen de sporters makkelijker dan ooit ontmoeten en volgen via de verschillende online Team NL-kanalen. TeamNL brengt sporters en fans, sportbonden en fans, sponsoren en fans én sporters onderling dichter bij elkaar. Daarnaast speelt TeamNL ook een belangrijke maatschappelijke rol en zal het een actieve bijdrage leveren aan events en verenigingen en ook een rol spelen in maatschappelijke projecten."

Theo Fledderus, directeur/bestuurder van de KNSB: "Dit is een nieuwe stap in de samenwerking tussen sportbonden, NOC*NSF en bedrijfsleven, maar ook tussen sportbonden onderling. Via TeamNL presenteren we ons als de gezamenlijke sport van Nederland. Bedrijven die de Nederlandse sport een warm hart toedragen kunnen zich verbinden en daarmee ook de sport verder helpen. Samen gaan we zorgen dat onze fans de volle breedte van de Nederlandse sport nog beter kunnen ervaren en beleven. Samen maken we zo de Nederlandse sport nog beter, mooier en sterker."

Nederlandse Loterij
De Nederlandse Loterij is een belangrijke financier van de Nederlandse Sport. De jaarlijkse afdracht is onmisbaar bij het organiseren van de sport in Nederland, voor groot en klein, in de volle breedte tot in de top en voor iedere doelgroep.

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: "Nederlandse Loterij gaat voor een gelukkig en gezond Nederland. Nederlandse Loterij omarmt TeamNL en we activeren het binnen zowel top,- breedte,- als gehandicaptensport. Als oer-Hollands bedrijf maken wij zo de Nederlandse topsport en Tea NL zichtbaar voor heel Nederland, het hele jaar door. Nederlandse Loterij sluit graag aan bij de inspiratie, de trots en het nationale gevoel dat Team NL op belangrijke sportevenementen zoals de Olympische en Paralympische Spelen teweeg kan brengen. We zeggen niet voor niets: Waar heel Nederland wint!"