Logo Staatsloterij

Ruim 2,8 miljoen deelnemers Bijzondere Trekking Staatsloterij

Rijswijk, Ruim 2,8 miljoen (oud)spelers doen mee aan de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij op 27 mei aanstaande. Samen verdelen de deelnemers aan de Bijzondere Trekking circa 8 miljoen loten.

De Bijzondere Trekking is onderdeel van het akkoord dat de Staatsloterij in april 2017 heeft bereikt met Stichting Staatsloterijschadeclaim. Het akkoord bestaat uit de Bijzondere Trekking, een donatie van € 500.000 aan drie goede doelen (voor de deelnemers die de Staatsloterij niet heeft kunnen bereiken) en een vergoeding voor deelnemers van de claimstichtingen.

“Met zoveel deelnemers is dit met recht een Bijzondere Trekking te noemen. Wij hopen hiermee een nieuwe stap te hebben gezet in het herstel van vertrouwen bij onze spelers die vaak al jarenlang meedoen met Staatsloterij.” aldus Niels Onkenhout, CEO Staatsloterij.

Ben Knüppe, voorzitter Stichting Staatsloterijschadeclaim: “Wij zijn ontzettend verheugd om te zien hoe positief Nederland heeft gereageerd op het bereikte schikkingsakkoord.”

Stichting Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies
Er is een vergoeding afgesproken voor de partijen die actiebereidheid hebben getoond, bijvoorbeeld voor de deelnemers van claimstichtingen. Aanmelden voor de vergoeding kan tot en met vrijdag 30 juni. Inmiddels hebben meer dan 63.500 deelnemers van de claimstichtingen zich aangemeld voor de vergoeding en/of de Bijzondere Trekking.110 (oud)spelers ontvangen ook een vergoeding voor hun actiebereidheid omdat zij zich hebben laten bijstaan door een rechtsbijstandsverzekeraar. De rechtsbijstandsverzekeraars hebben hun klanten positief geadviseerd over deze vergoeding en de Bijzondere Trekking.

Bijzondere Trekking op 27 mei
Op zaterdag 27 mei vindt de Bijzondere Trekking plaats. Op de dag van de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij is er een eenmalige uitzending van Staatsloterij Puur Geluk op RTL. Naast de ontroerende geluksmomenten die door heel Nederland bezorgd worden, is deze uitzending bijzonder omdat dan de 5 hoofdprijzen van 1 miljoen uit de Bijzondere Trekking bekend worden gemaakt. De totale prijzenpot van de Bijzondere Trekking is €13,5 miljoen, belastingvrij. Aanmelden voor de Bijzondere Trekking is niet meer mogelijk; de sluitingsdatum was op zaterdag 20 mei 2017.