Logo Nederlandse loterij

Staatsloterij: terecht dat bizarre beslaglegging snel is opgeheven

Staatsloterij vindt het volkomen terecht dat de bizarre en onnodige beslaglegging per direct is opgeheven en het gezonde verstand heeft gezegevierd.

Den Haag, op 8 maart 2017 werd er door de geschorste bestuurder van Loterijverlies Ferdy Roet, beslag gelegd op gelden van de Staatsloterij. Nadat de rechter hem daar vorige week al toestemming voor had verleend. In kort geding is dat vandaag gelukkig snel rechtgezet.

De Staatsloterij heeft aan de rechter uitgelegd dat Ferdy Roet namens Loterijverlies ten onrechte enorme bedragen van de Staatsloterij claimt; hij is als bestuurder van Loterijverlies formeel geschorst vanwege onderzoek naar financiƫle malversaties en treedt niet op namens de leden van Loterijverlies. De rechter heeft vrijdagochtend 10 maart 2017 mede op basis van die inbreng de eerdere beslaglegging per direct nietig verklaard.

De trekkingen en de prijsuitkeringen van de Staatsloterij zijn door de beslaglegging geen moment in gevaar gekomen. Vervelend en onvoorstelbaar was dit incident wel.

De Staatsloterij geeft om haar spelers en werkt constructief samen met Stichting Staatsloterijschadeclaim aan een oplossing voor alle spelers die hebben meegespeeld in de periode 2000 t/m 2007.