Logo Staatsloterij

Veel winnaars van grote prijzen bij Staatsloterij trekking 10 december

Rijswijk, Bij de Staatsloterij trekking van zondag 10 december is zowel in de reguliere als in de extra XL-trekking de hoofdprijs van 1 miljoen euro gevallen op 1/5 Staatsloten. Hierdoor zijn er maar liefst negen winnaars van 200.000 euro belastingvrij. Daarnaast wonnen nog vier spelers een prijs van 100.000 euro netto.

De prijzen van twee ton vielen in Beverwijk, Alphen aan den Rijn, Schiedam, Dordrecht, Vianen, Bergen op Zoom, Grave, Dieren en gemeente Veendam. De tonnen vielen in Oegstgeest, Amsterdam, Zwolle en Borne. De XL-trekking is een maandelijkse tweede trekking, waar spelers voor 2,50 euro extra aan kunnen deelnemen en zo kans maken op prijzen van 100 euro tot 1 miljoen.

De Jackpot stond bij de trekking van zondag op ruim 15 miljoen euro en viel niet. Dat betekent dat de Jackpot bij de volgende trekking op 10 januari verder oploopt naar een bedrag van 19,4 miljoen euro netto, met een valkans van 1 op 3. De eerstvolgende trekking van de Staatsloterij is de Oudejaarstrekking op 31 december, zonder de Jackpot maar met een hoofdprijs van 30 miljoen euro netto en vele andere prijzen, zoals 250 MINI’s.Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit de voor die trekking verkochte lotnummers. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen en de grootste prijzenpot.