Logo Staatsloterij

Hoofdprijs Oudejaarstrekking valt in Noord-Brabant

Rijswijk,

Bij de Oudejaarstrekking van zondag 31 december 2017 is de hoofdprijs van 30 miljoen euro gevallen op 1 heel Staatslot dat is gekocht in een winkel in de provincie Noord-Brabant.

Het winnende lotnummer van de Ouderjaarstrekking 2017 is BG 30487. De Oudejaarstrekking werd voor de 25ste keer georganiseerd en inmiddels een Nederlandse traditie te noemen. In 2015 en in 2016 viel de hoofdprijs van de Oudejaarstrekking op twee halve loten. In 2015 viel het geluk in Noord-Holland en Overijssel. In 2016 waren provincie Zeeland en Gelderland aan de beurt om nieuwe multimiljonairs te verwelkomen.

Grootste prijzenpakket van NederlandHet totale prijzenpakket van deze Oudejaarstrekking bedroeg meer dan EUR 67,5 miljoen, inclusief 250 MINI’s. De Oudejaarstrekking heeft het grootste prijzenpakket van Nederland. Alle prijzen worden vrij van kansspelbelasting uitgekeerd en alle prijzen worden alleen getrokken uit de daadwerkelijk verkochte loten.

Winnaars blijven anoniem bij de Staatsloterij“Wat een geweldige start van het jaar voor deze nieuwe Nederlandse multimiljonair. We willen deze winnaar heel graag persoonlijk feliciteren met deze bijzondere prijs. We nodigen de winnaar daarom van harte uit om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk”, laat prijswinnaarbegeleider Floris van Driel van de Staatsloterij weten. De identiteit van prijswinnaars wordt niet prijsgegeven door de Staatsloterij.

Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit de voor die trekking verkochte lotnummers. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen en de grootste prijzenpot.