Logo Lotto

Inwoner Hellevoetsluis wint de Lotto Jackpot van 18.800.000 euro

Rijswijk, Hellevoetsluis is een multimiljonair rijker. Afgelopen zaterdag 10 maart viel de Lotto Jackpot van maar liefst 18.800.000 euro. De winnaar is een abonneespeler maar heeft zich nog niet gemeld bij Lotto om zijn of haar geldprijs op te halen. De prijswinnaar speelt mee sinds maart 2016 en heeft dit enorme bedrag gewonnen met de getallen 8-20-23-24-25-40. Het reservegetal was 15. De laatste keer dat de Lotto Jackpot viel was in mei 2017.

Vernieuwde Lotto
Het is de eerste keer dat de Jackpot valt sinds het Lotto spel is aangepast in november 2017. Bij de vernieuwde lotto is de kans 6 keer groter om de Jackpot te winnen.

Trekking is openbaar
De gele ‘vallende ballen’ van Lotto zijn al sinds de eerste trekking op 1 september 1974 een begrip. De Lotto trekking is openbaar en de uitslag wordt door een notaris vastgesteld. De trekkingsuitslag is rond 22.30 uur te zien op SBS6, direct na de uitzending van Hart van Nederland. Dit is geen live trekking. Het vallen van de balletjes is individueel gefilmd en wordt voor elke uitzending gemonteerd op basis van de door de notaris vastgestelde uitslag.

Winnaar blijft anoniem
De naam van de prijswinnaar wordt niet bekend gemaakt. Het is beleid van Nederlandse Loterij, waar Lotto deel van uitmaakt, prijswinnaars anoniem te houden.