Logo Eurojackpot

Kampenaar wint € 1.234.568,50 met Eurojackpot

Rijswijk, Op een lot van Eurojackpot is vrijdagavond 26 oktober een prijs gevallen van € 1.234.568,50 euro bruto. Het lot is gekocht bij Cigo Dijkman aan de Oudestraat 27 in Kampen.

Advies en begeleiding
Om deze prijs te innnen moet de gelukkige winnaar zich met het lot melden bij Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onder valt. Ook deze winnaar wordt 'Eerste Hulp bij Geluk' aangeboden: dat bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. Het gaat om een brutoprijs, dus de winnaar moet nog wel kansspelbelasting betalen over dit bedrag. De identiteit van de prijswinnaar wordt niet bekendgemaakt. In de winkel waar het winnende lot over de toonbank ging, worden klanten binnenkort getrakteerd op taart.

Grote prijzen in mei en april dit jaar
Eerder dit jaar vielen grote prijzen van Eurojackpot in Nieuwegein en in Amstelveen. In Nieuwegein won iemand een bedrag van € 632.321,70 euro bruto in mei. Een maand eerder won iemand in Amstelveen € 440.544,40 euro bruto.

De jackpot van Eurojackpot
De Jackpot viel vrijdag niet en blijft staan op 90 miljoen euro. Ook in andere Europese landen viel eenzelfde geldprijs. De winnaars van elk ruim 1,2 miljoen euro komen uit Duitsland (2x), Zweden (1x) en Hongarije (1x).De Jackpot is altijd minimaal 10 miljoen euro en kan, als hij niet valt, oplopen tot maar liefst 90 miljoen euro. Er wordt 30,1% kansspelbelasting ingehouden over het gewonnen bedrag.