Logo Lotto

Lotto Jackpot van 3,1 miljoen valt in gemeente Twenterand

Rijswijk, Een inwoner van de gemeente Twenterand in Overijssel heeft afgelopen zaterdagavond 23 juni de Lotto Jackpot van maar liefst 3,1 miljoen euro gewonnen. De nieuwe multimiljonair had alle zes de getallen goed voorspeld.

De winnaar is een abonneespeler van Lotto. De nieuwe multimiljonair wordt uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Nederlandse Loterij.

Derde keer dat de Lotto Jackpot valt
Dit is de derde keer dit jaar dat de Lotto Jackpot is gevallen. Dit gebeurde eerder op zaterdag 26 mei, toen won iemand in Groningen 5,1 miljoen euro. Op 10 maart 2018 won een inwoner van Hellevoetsluis het astronomische bedrag van 18,8 miljoen euro. De Lotto Jackpot van 3,1 miljoen euro is een bruto geldprijs, dat betekent dat de winnaar over dit bedrag nog kansspelbelasting moet betalen.

Prijswinnaars blijven anoniem
Lotto maakt geen gegevens bekend van de prijswinnaar. De winnaar ontvangt, indien gewenst, wel advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. Winnaars van grote geldprijzen worden daarom altijd uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Lotto een onderdeel van is.

Met zes getallen goed win je de Jackpot
Meespelen met Lotto is heel eenvoudig. Je kiest 6 getallen uit de getallen 1 tot en met 45. Iedere zaterdag trekken we 6 getallen uit 45 ballen. Heb je deze allemaal goed, dan win je de Jackpot van minimaal 2,5 miljoen euro. Uit de overgebleven 39 ballen wordt een reservegetal getrokken, waarmee je kans maakt op meer prijzen. Na de Lotto trekking vindt de Lotto XL trekking plaats. Opnieuw worden er 6 getallen en een reservegetal getrokken. Heb je alle 6 getallen in de Lotto XL trekking goed, dan win je één miljoen euro.