Logo Lotto

Lotto Jackpot van 5,1 miljoen valt in Groningen

Rijswijk, Een inwoner van de stad Groningen heeft zaterdag de Lotto Jackpot van maar liefst 5,1 miljoen euro gewonnen. Dit enorme bedrag viel in de tweede trekking op Super Zaterdag, de laatste zaterdag van de maand waarop er altijd twee Lotto-trekkingen zijn. De gelukkige winnaar had alle zes de getallen goed: 7 - 16 - 21 - 24 - 25 - 36.

Het winnende lot was van een abonneespeler. De prijs van 5,1 miljoen euro is bruto, dat betekent dat de winnaar over dit bedrag nog kansspelbelasting moet betalen. De vorige keer dat de Lotto Jackpot viel was op 10 maart. Toen won een inwoner van Hellevoetsluis het astronomische bedrag van 18,8 miljoen euro. De laatste keer dat in Groningen een Lotto-speler een grote prijs won was vorig jaar juni. Toen ging het om een bedrag van 1 miljoen euro.

Meespelen met Lotto is heel eenvoudig. Je kiest 6 getallen uit de getallen 1 tot en met 45. Iedere zaterdag trekken we 6 getallen uit 45 ballen. Heb je deze allemaal goed, dan win je de Jackpot van minimaal 2,5 miljoen euro. Uit de overgebleven 39 ballen wordt een reservegetal getrokken, waarmee je kans maakt op meer prijzen. Na de Lotto trekking vindt de Lotto XL trekking plaats. Opnieuw worden er 6 getallen en een reservegetal getrokken. Heb je alle 6 getallen in de Lotto XL trekking goed, dan win je één miljoen euro.