Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij investeert €165.000.000 in Nederland

Rijswijk, De opbrengst van Nederlandse Loterij over het jaar 2017 wordt verdeeld onder de Nederlandse het NOC*NSF en de aangesloten sportbonden, 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en het ministerie van Financien. De totale opbrengst van 2017 is €165.000.000,-.

Op 19 april jl maakte Niels Onkenhout bekend dat Nederlandse Loterij € 45.000.000 euro investeert in de Nederlandse sport via NOC*NSF. Dit is een groot deel van de gehele afdracht van € 165.000.000 van Nederlandse Loterij.

Niels Onkenhout: "Nederlandse Loterij is ontzettend trots op het feit dat wij zo'n groot bedrag kunnen investeren in Nederland en in de Nederlandse sport in het bijzonder. Het is onze ambitie om die investering jaarlijks te verhogen.".

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Wij zijn blij dat de Nederlandse Loterij zo kort na de fusie tussen De Lotto en de Nederlandse Staatsloterij de weg omhoog heeft weten te vinden. De bijdrage die Nederlandse Loterij al jaren aan de sport levert is niet alleen van grote waarde voor de sport zelf, maar voor heel Nederland. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven en zorgt voor vriendschap en respect. Met deze stijgende jaarlijkse bijdrage zijn we nog beter in staat om er voor te zorgen dat écht iedereen doet aan, geniet van, en wint door sport."