Logo Lotto

Twee spelers delen de Lotto Jackpot van 3,9 miljoen

Rijswijk, op zaterdagavond 4 augustus 2018 is de Lotto Jackpot voor de vierde keer dit jaar gevallen. Dit keer stond de Jackpot op 3,9 miljoen. Twee abonneespelers hadden alle getallen goed voorspeld en delen dus deze grote prijs. Eén speler woont in de gemeente Oude IJsselstreek, de andere abonneespeler komt uit Den Haag.

Vierde keer dat de Lotto Jackpot valt
Dit is de vierde keer dit jaar dat de Lotto Jackpot is gevallen. Dit gebeurde eerder op zaterdag 23 juni, toen won een inwoner van de gemeente Twenterand 3,1 miljoen euro. Op zaterdag 26 mei won een Lottospeler in Groningen 5,1 miljoen euro. Op 10 maart 2018 won een inwoner van Hellevoetsluis het astronomische bedrag van 18,8 miljoen euro.

Prijswinnaars blijven anoniem
Lotto maakt geen gegevens bekend van de prijswinnaars. De winnaars ontvangen, indien gewenst, wel advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. Winnaars van grote geldprijzen worden daarom altijd uitgenodigd om langs te komen op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Lotto een onderdeel van is.

Bruto geldprijs
De Lotto Jackpot van 3,9 miljoen euro is een bruto geldprijs, dat betekent dat de winnaars over dit bedrag nog kansspelbelasting moeten betalen.

Met zes getallen goed win je de Jackpot
Meespelen met Lotto is heel eenvoudig. Je kiest 6 getallen uit de getallen 1 tot en met 45. Iedere zaterdag trekken we 6 getallen uit 45 ballen. Heb je deze allemaal goed, dan win je de Jackpot van minimaal 2,5 miljoen euro. Uit de overgebleven 39 ballen wordt een reservegetal getrokken, waarmee je kans maakt op meer prijzen. Na de Lotto trekking vindt de Lotto XL trekking plaats. Opnieuw worden er 6 getallen en een reservegetal getrokken. Heb je alle 6 getallen in de Lotto XL trekking goed, dan win je één miljoen euro.