Logo Nederlandse loterij

€50.000,- voor initiatief dat Nederland in beweging brengt

Rijswijk, Nederlandse Loterij reikt voor de derde keer de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit. Met deze prijs wordt een initiatief dat Nederland in beweging brengt met €50.000,- beloond. Nederlanders kunnen vanaf vandaag hun initiatief aanmelden om kans te maken op de grote prijs. De jury onder leiding van Bibian Mentel maakt in mei 2020 de winnaar bekend.

Winnaars Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie en draagt graag bij aan een gelukkiger, gezonder en sportiever Nederland. Om deze missie extra kracht bij te zetten, heeft Nederlandse Loterij twee jaar geleden de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs geïntroduceerd. In het eerste jaar werd het initiatief ‘Oud Geleerd Jong Gedaan’ bekroond met de prijs. ZekerBewegen een initiatief van Judo Bond Nederland werd dit jaar de winnaar van €50.000,-. Benny van den Broek van Judo Bond Nederland: “Het winnen van zo’n grote geldprijs heeft het programma om deelnemers meer bewegingsvrijheid te geven en vallen te voorkomen echt een boos gegeven. Vooral omdat we nu makkelijker tijd kunnen vrijmaken om het programma zowel landelijk als regionaal meer bekendheid te geven.”

Video start inschrijfperiode: https://bit.ly/2CYtBE8

Jury
De jury van de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs bestaat uit vijf prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Bibian Mentel, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Pieter van den Hoogenband.

Aanmelding
Kandidaten kunnen zich tot 1 maart 2020 aanmelden via: www.nederlandseloterij.nl/in-beweging-prijs. Personen vanaf 18 jaar kunnen meedoen, evenals bedrijven en organisaties die een project willen aanmelden. Alle aanmeldingen worden op basis van een aantal criteria beoordeeld. Zo wordt getoetst hoe het initiatief Nederland en haar inwoners in beweging krijgt. Ook beoordeelt de jury de inzendingen op impact, creativiteit, uitvoerbaarheid, moed en originaliteit.

Bekendmaking winnaar
De jury maakt begin april bekend welke vier initiatieven zijn genomineerd voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. Op 12 mei 2020 maakt de jury vervolgens bekend welke persoon of instelling €50.000 heeft gewonnen. Naast de winnaar ontvangen de drie andere initiatieven een mooie geldprijs van €5.000.