Logo Staatsloterij

'Corry Koningsdag' vandaag gereleased

Een ode aan Koningsdag door Corry Konings en Brownie Dutch

Rijswijk, Onlangs kondigden Corry Konings en Brownie Dutch aan dat zij de studio in zouden duiken voor een nummer ter ere van Koningsdag. Het nummer, dat Corry Koningsdag heet, is vandaag gereleased, inclusief videoclip. Corry Koningsdag is een initiatief van de Staatsloterij ter promotie van de Koningsdagtrekking.

Een vervolg die je wist dat zou komen
Iedereen die carnaval viert weet het: elk jaar komen er talloze nieuwe krakers uit, maar er is altijd één nummer die zo aanstekelijk is dat iedereen deze adopteert tot anthem en meezinger van het jaar. Bij Koningsdag kennen we dit niet, gek genoeg. Ja ok, het Koningslied, maar daarna heeft niemand het meer aangedurfd een echte poging te wagen een nummer te maken die iedereen meezingt in de kroeg. Tot nu.

Dutch X Konings = Koningsdag
Wat krijg je als je een vaderlands muziekicoon en een rapper samen de studio in laat duiken? Een cocktail van twee stijlen met garantie op vuurwerk. Of in dit geval: ‘een heel apart gevoel van binnen’. Koningin van het levenslied Corry Konings en rapper/producer Brownie Dutch kennen elkaar nog van het programma Ali B Op Volle Toeren. Het populaire programma waarin Ali B rappers laat kennismaken met hits van toen. In dit programma werd rapper Kempi tot tranen geroerd, nadat Corry Konings op haar eigen wijze een nummer van de rapper ten gehore bracht. Brownie Dutch speelde als producer een hoofdrol in het programma. Nu, jaren later, gaan de twee dus weer samenwerken.

Corry Koningsdag
Corry Koningsdag is een ode aan Koningsdag en een initiatief van de Staatsloterij. “Koningsdag is een van de meest zorgeloze dagen van het jaar. Een dag waarop iedereen vrij is en samen feest viert. En dat is precies waar het nummer over gaat”, zegt Sander van de Vooren, woordvoerder van de Staatsloterij. “Met de Koningsdagtrekking geven we heel Nederland de kans op nog veel meer zorgeloosheid. De Kroonprijs is 20 jaar lang €250.000,- netto. En zeg nou zelf; Koningsdag is toch de allerleukste dag van Nederland?” Over Corry Konings Corry Konings is een van Neerlands bekendste zangeressen van het levenslied. In 1970 maakte ze furore met het lied Huilen Is Voor Jou Te Laat, nog altijd de langstlopende nummer 1-hit. Daarna beleefde ze nog grote successen met nummers als Heel Apart Gevoel Van Binnen en Adios Amor. Inmiddels heeft zij 19 gouden en platina platen.

Over Brownie Dutch
Brownie Dutch is een muzikale duizendpoot. Hij zingt, rapt en produceert. Ali B vroeg hem als geluidstechnicus, waarna hij producer en zanger werd in dienst van de Nederlandse rapper. In 2011 is hij nadrukkelijker te zien in het tv-programma Ali B Op Volle Toeren. Brownie Dutch presenteert in 2013 het tv-programma De Invasie waarin hij Nederlandse rappers begeleidt in een zoektocht naar Nederlandse gewoonten.