Logo Staatsloterij

Grootscheepse zoektocht naar winnaars Oudejaarstrekking 2018

Rijswijk, Staatsloterij geeft vandaag het startschot voor een landelijke zoektocht naar winnaars van de Oudejaarstrekking 2018 die zich nog niet hebben gemeld. Het gaat om de prijswinnaars van drie MINI’s, twee winnaars van een ‘halve MINI’ - want spelend met een half Oudejaarslot - en de winnaar van 50.000 euro - gevallen op een half Oudejaarslot. De winnaars hebben nog tot 31 december 23.59 uur om hun prijs te verzilveren.

Jaarlijks komt het voor dat Nederlandse spelers hun winnende Staatslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Om een prijs op te halen, moet de winnaar zich met het Staatslot melden bij een verkooppunt van Nederlandse Loterij, waarvan Staatsloterij onderdeel van is.

Zoektocht in zes plaatsen
Sander van de Vooren legt uit waarom Staatsloterij op zoek gaat: “Wij weten waar de winnende, nog niet geïncasseerde loten zijn verkocht. Daarom gaan wij met onze Staatsloterij-truck met oplegger langs de in totaal zes verkooppunten waar de winnende Oudejaarsloten zijn verkocht. We willen dat iedereen nog één keer in zijn keukenlades kijkt of in alle vakjes van hun portemonnee, om te zien of er nog winnende Oudejaarsloten te vinden zijn.” De toer van Staatsloterij voert door een groot deel van Nederland en doet in elk geval de plaatsen aan waar de winnende loten zijn verkocht. Dat zijn Vlissingen, Breda, Zevenbergen, Dordrecht, Vught en Arnhem. Per locatie wordt de nog niet opgehaalde prijs achtergelaten bij het verkooppunt van het betreffende winnende lot, in de hoop hiermee extra aandacht te genereren rondom de zoektocht naar de nog onbekende winnaar.

Naar het goede doel
Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst in de Nederlandse sport, in achttien goede doelen en in de Nederlandse samenleving. De waarde van de prijzen die niet worden opgehaald, worden toegevoegd aan het bedrag dat wordt geïnvesteerd.

Kijk voor meer informatie over de zoektocht op: www.staatsloterij.nl/winnaarsgezocht