Logo Lotto

Lotto Jackpot wordt met 2,9 miljoen verhoogd

Rijswijk, De eerste Lotto Jackpot van dit jaar gaat terug in de prijzenpot nu blijkt dat deze prijs niet uitgekeerd kan worden. In de winkel is het annuleren van het lot niet goed gegaan en het lot is weggegooid. Het is niet eerder voorgekomen dat een jackpot is gevallen op een ‘geannuleerd’ lot. Op 2 februari staat de jackpotstand dus op 5,8 miljoen euro.

De Lotto Jackpot van 2,9 miljoen euro gaat terug in de prijzenpot nu blijkt dat deze prijs niet uitgekeerd kan worden. In de winkel is het annuleren van het lot niet goed gegaan en het lot is weggegooid. Het is niet eerder voorgekomen dat een jackpot is gevallen op een ‘geannuleerd’ lot.

Normaal worden alle hoofdprijzen opgehaald en uitgekeerd. Jaarlijks wordt ongeveer 1% van het kleinere prijzengeld niet opgehaald. Vorig jaar hebben de spelers van Lotto daardoor in totaal zo'n 227.000 euro aan kleiner prijzengeld laten liggen. Dat een jackpot niet kan worden uitgekeerd is dus een zeer uitzonderlijke situatie. Het betreffende lot was uitgeprint in de winkel en had op verzoek van een klant geannuleerd moeten worden. Het proces van annuleren is niet goed gegaan en het lot is weggegooid.

Verhoogde jackpot bij de trekking van 2 februari
Lotto heeft na onderzoek besloten om het prijzengeld terug in de prijzenpot te stoppen. De nu niet uitgekeerde jackpot wordt opgeteld bij de jackpotstand vanaf de trekking van 2 februari aanstaande. De jackpotstand is dan dus 5,8 miljoen euro.