Logo Nederlandse loterij

Oranje Peloton met 75 wielerfanaten fietst naar WK Wielrennen in Engeland

Michael Boogerd, Bram Tankink en Leontien van Moorsel leiden de supportersgroep naar Yorkshire

Rijswijk, Een groep van 75 wielerfanaten start vandaag aan de eerste etappe van hun fietstocht van Amsterdam naar Yorkshire om de Nederlandse wielertop te supporten. Naast diverse wielerfans fietsen ook verschillende ex-professionals als Michael Boogerd, Bram Tankink en Leontien van Moorsel en een aantal bekende Nederlanders mee naar het WK Wielrennen. Het Oranje Peloton is een initiatief van Nederlandse Loterij.

De toertocht startte vanmorgen om 11.00 uur in Amsterdam voor het eerste stuk van 80 kilometer naar Europoort. Hier verwachtten zij rond 18.00 uur aan te komen, waarna zij de boot pakken naar Engeland. Op zaterdag fietst het peloton de laatste 80 kilometer naar Yorkshire.

Bram Tankink, aanvoerder van het Oranje Peloton: “Ik heb ontzettend veel zin om met deze groep wielerfans de Nederlandse wielertop te gaan aanmoedigen in Yorkshire. Iedereen is ontzettend gedreven en gemotiveerd om allereerst die twee etappes van in totaal 160 kilometer te maken en de eindbestemming te bereiken. Samen sporten en supporten!”

Op de foto: ex-professionals, wielerfans die deze prijs hebben gewonnen en medewerkers en relaties van Nederlandse Loterij. Bekende namen zijn: Michael Boogerd, Bram Tankink, Leontien van Moorsel, Rob Harmeling, Leo van Vliet, Barbara Barend en Lucas Hamming.

​Oranje Peloton
Het Oranje Peloton is een initiatief van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse sport en samenleving en wil Nederlanders de kans bieden om samen sport te beleven. Het Oranje Peloton brengt mensen letterlijk in beweging. Samen sporten, supporten en juichen bij succes! Het Oranje Peloton is er bij toertochten, sportevents van goede doelen en wedstrijden en toernooien van Oranje selecties.