Logo Staatsloterij

Winnaar Oudejaarstrekking is abonneespeler uit Enschede

Rijswijk, Bij de Oudejaarstrekking van maandag 31 december 2018 is de hoofdprijs van 30 miljoen euro gevallen op 1 heel Staatslot van een abonneespeler uit Enschede. Het winnende lotnummer is AV 83402.

De Oudejaarstrekking werd voor de 27ste keer georganiseerd en inmiddels een Nederlandse traditie te noemen. Vorig jaar viel de hoofdprijs van 30 miljoen euro op een heel lot dat verkocht werd in de provincie Noord Brabant.

Verkooprecord in 1 uur
Op oudejaarsdag werd een record geboekt in het aantal gekochte loten in 1 uur tijd. Tijdens de piek, tussen 14 uur en 15 uur, werden er 32 Oudejaarsloten per seconde gekocht, wat neer komt op ruim 115.000 loten in één uur. Nooit eerder werden er in één uur zoveel tijd Oudejaarsloten gekocht. In totaal werden er voor de Oudejaarstrekking van 2018 ruim 6.3 miljoen loten verkocht. Ten opzichte van 2017 steeg de omzet van de Oudejaarstrekking met bijna 5%.

Prijzenpakket
Het totale prijzenpakket van deze Oudejaarstrekking bedroeg meer dan EUR 67,5 miljoen, inclusief 250 MINI’s. De Oudejaarstrekking heeft het grootste prijzenpakket van Nederland. Alle prijzen worden vrij van kansspelbelasting uitgekeerd en alle prijzen worden alleen getrokken uit de daadwerkelijk verkochte loten.

Winnaars blijven anoniem bij de Staatsloterij
“Wat een geweldige start van het jaar voor deze nieuwe Nederlandse multimiljonair. We willen deze winnaar heel graag persoonlijk feliciteren met deze bijzondere prijs. We nodigen de winnaar daarom van harte uit om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk”, laat prijswinnaarbegeleider Sander van de Vooren van de Staatsloterij weten. De identiteit van prijswinnaars wordt niet prijsgegeven door de Staatsloterij.