Logo Nederlandse loterij

ZekerBewegen van Judo Bond Nederland wint 50.000 euro met Nederlandse Loterij In Beweging Prijs

Rijswijk, ZekerBewegen, een initiatief van Judo Bond Nederland, wint dit jaar de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. De Judo Bond ontvangt een geldprijs van 50.000 euro en een bronzen sculptuur. Met deze prijs beloont Nederlandse Loterij initiatieven die bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Judo Bond Nederland zet zich met het project ZekerBewegen in voor het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. De jury van de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs onder leiding van Bibian Mentel was het snel eens over de winnaar: ‘ZekerBewegen spreekt een grote groep aan waarvoor bewegen niet vanzelfsprekend is. En het effect is groot. Zo neemt het zelfvertrouwen van ouderen toe en het vermindert eenzaamheid. De dubbele betekenis van de titel sprak de jury ook erg aan.’

Jury en genomineerden
ZekerBewegen was samen met JUMP van Frank Jol, SmartPool van Koninklijke Nederlandse Biljart Bond en Surf Project van Suzanne van den Broek-Dietz genomineerd voor de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs. De jury bestaat uit vijf prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Bibian Mentel, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Pieter van den Hoogenband. Zij hebben tientallen initiatieven beoordeeld, de vier genomineerden geselecteerd en de winnaar bepaald.

Jaarlijkse Afdracht aan sport en goede doelen
De Nederlandse Loterij In Beweging prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Afdrachtevenement van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij investeert jaarlijks een groot deel van haar opbrengst in Nederland. Over het jaar 2018 gaat het om een totaalbedrag van 161.200.000 euro. Waarvan 43.200.000 euro wordt afgedragen aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF en de aangesloten sportbonden, 16.400.000 euro gaat naar 18 goede doelen en 101.600.000 euro wordt afgedragen aan de Nederlandse Staat via het Ministerie van Financiën.

Voor meer informatie over de resultaten van Nederlandse Loterij verwijzen wij u graag naar ons jaarverslag 2018 https://bit.ly/2H2XAgY.