Logo Staatsloterij

Hoofdprijs Staatsloterij van 30 miljoen euro netto valt in Krommenie en Enschede

Rijswijk, Bij de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij op 31 december 2019 is de hoofdprijs van 30 miljoen euro gevallen op twee halve Oudejaarsloten. De winnende halve loten zijn gekocht in Krommenie (Noord-Holland) en in Enschede (Overijssel). De prijswinnaars ontvangen elk 15 miljoen euro belastingvrij.

Het winnende lotnummer van de Ouderjaarstrekking 2019 is GI 59458. De twee halve Oudejaarsloten zijn gekocht bij de Primera Verveen in Krommenie en bij Sigarenmagazijn H. Schepers in Enschede. Vorig jaar viel de Hoofdprijs van de Oudejaarstrekking ook in Enschede; toen viel de gehele prijs van 30 miljoen op een lot van een abonneespeler uit Enschede.

Oproep aan de winnaars
‘Voor deze twee winnaars begint het nieuwe jaar op een hele bijzondere manier. Zij zijn vanaf nu multimiljonair. De winnaars kunnen hun prijs ophalen bij de Staatsloterij, daarvoor kunnen zij een afspraak maken om langs te komen op ons kantoor. De winnaars ontvangen advies en begeleiding van onze prijswinnaarsbegeleiders. We kunnen ons goed voorstellen dat het even wennen is om zo’n groot bedrag in één keer op je bankrekening te hebben staan” aldus Tatiana Pijnenburg, woordvoerder bij Staatsloterij. De identiteit van prijswinnaars wordt niet prijsgegeven door Staatsloterij.

Aantal loten
Dit jaar zijn ruim 6,3 miljoen Oudejaarsloten verkocht. Op Oudejaarsdag werden de meeste loten verkocht. Toen gingen er maar liefst ruim 1 miljoen Staatsloten over de toonbank.