Logo Staatsloterij

Koop tijdig Oudejaarsloten om drukte in de winkels te voorkomen

Rijswijk, De Oudejaarstrekking is voor veel mensen onderdeel van de Oud en Nieuw traditie. Ongeveer zes miljoen Oudejaarsloten worden jaarlijks gekocht, waarvan de meeste loten de laatste dagen voor het aftelmoment over de toonbank gaan. Staatsloterij roept Nederlanders op die dit jaar willen meespelen met de Oudejaarstrekking om niet te wachten tot het laatste moment om hun loten in huis te halen. Staatsloterij wil de drukte op de bestaande verkooppunten de laatste dagen voor de Oudejaarstrekking voorkomen.

'Door de lockdown zijn bijna 1.700 verkooppunten van Oudejaarsloten gesloten. Hierdoor neemt de drukte op de overige verkooppunten naar verwachting toe. Daarom doen wij een oproep aan iedereen die wil meespelen met de Oudejaarstrekking om niet te wachten tot het laatste moment om hun lot in huis te halen. Koop je Staatslot eerder, laat het bezorgen of koop het online', aldus Tatiana Pijnenburg, woordvoerder bij Staatsloterij.

Staatsloterij ziet dat initiatieven door verkooppunten ontstaan om die drukte op de laatste dagen te voorkomen. Zo bieden de meeste Primera's de mogelijkheid om Staatsloten te bezorgen. 'Voor deelnemende winkels en thuisbezorging kan je terecht op de website van Primera. De lokale ondernemer verzorgt vervolgens de bezorging van je Oudejaarsloten', aldus Angelo Ridderhof, Hoofd Marketing bij Primera. Daarnaast kunnen Nederlanders hun lot ook online kopen via de website van Staatsloterij. En als mensen toch zelf een fysiek lot willen kopen, dan kunnen ze terecht bij de meeste supermarkten, drogisterijen en bij tankstations.