Logo Nederlandse loterij

Nederlandse Loterij splitst spelersaccount in account voor TOTO en account voor loterijspellen

Rijswijk, Vanaf vandaag maakt Nederlandse Loterij onderscheid tussen een online account voor loterijspellen en een online account voor TOTO Sportweddenschappen. Dit doet Nederlandse Loterij om zich voor te bereiden op de wetgeving Kansspelen op Afstand die naar alle waarschijnlijkheid 1 maart 2021 inwerking treedt.

Vanaf 1 maart 2021 komt het online aanbod van TOTO Sportweddenschappen onder de nieuwe wetgeving Kansspelen op Afstand (KoA) te vallen. Dit is een andere wetgeving dan de Wet op Kansspelen (WoK), waar de loterijproducten Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day en Krasloten onder vallen. Dit maakt de accountsplitsing noodzakelijk en hier bereidt Nederlandse Loterij zich alvast op voor.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een investering van ruim €173 miljoen.